1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481454 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1235034

Sv: RE-building the future 09/10
spud: Nej, jag ser inte problemet som du, eller Berka.

En stabil stomme är en nödvändighet och det är vad dessa spelare utgör. När dessa långtidskontrakts skrev så satsade man mot framgång och den blev också av.

Problemen SM-guldet har inte med dessa kontrakt att göra. Skall vi konkurrera med köpta spelare så är vi dessutom tvingade att gå upp ett par snäpp när det gäller den sammanlagda lönekostnaderna. Varumärket MODO HOCKEY verkar inte vara tillräckligt attraktivt för att locka utsocknes sponsorer.

Jag tvivlar starkt på att klubbens löneutgifterna är konkurrentkraftiga och jag tvivlar ännu mer starkt på att inkomsterna är tillräckligt höga för att göra något annat.


Den som har lösningen får väl gärna komma med den, men allmosor från avdankade NHL stjärnor kommer nog inte att forsätta i all evighet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10
NuMo: Vad det gäller våra totala arbetskraftsutgifter och våra intäkter så behöver du inte tvivla - de är offentliga och står i vår årsredovisning varje år.

Vi betalade över 45 Mkr i arbetskraftskostnader för a-truppen ifjol och hade intäkter på 114,6 Mkr.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
NuMo: Är det i din värld ett tvång att ha långa kontrakt för att ha en stabil stomme?
Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
NuMo: Frågan när det gäller konkurrenskraften beror väl på vilka vi anser oss konkurrera med. Vi har nog löneutgifter som borde motivera en stabil slutspelsplats.

En stabil stomme är en nödvändighet, men en stabil dyr stomme som stannar kvar för länge riskerar att bli början till slutet. Det funkar inte att hela stommen slutar samtidigt.
Kommentera