1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481541 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1235032

Sv: RE-building the future 09/10
Lumber Jack: Ni missar ju poängen, det är inte dessa herrars prestationer som är problemet. Det faktum att vi har en tunn trupp är en direkt följd av att vi har lagt jävligt mycket pengar i 4-5 spelare, efter dessa har vi inte haft råd med ett lag. Det är ett problem, vilket vi är många som ser, förmodligen även ni.

Genom långa kontrakt knyter man upp mycket pengar i lönekostnader för en så pass lång framtid där man inte kan se i vilken utsträckning klubbens intäkter klarar av att bära dessa samt ett i övrigt ES dugligt lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10
spud: Nej, jag ser inte problemet som du, eller Berka.

En stabil stomme är en nödvändighet och det är vad dessa spelare utgör. När dessa långtidskontrakts skrev så satsade man mot framgång och den blev också av.

Problemen SM-guldet har inte med dessa kontrakt att göra. Skall vi konkurrera med köpta spelare så är vi dessutom tvingade att gå upp ett par snäpp när det gäller den sammanlagda lönekostnaderna. Varumärket MODO HOCKEY verkar inte vara tillräckligt attraktivt för att locka utsocknes sponsorer.

Jag tvivlar starkt på att klubbens löneutgifterna är konkurrentkraftiga och jag tvivlar ännu mer starkt på att inkomsterna är tillräckligt höga för att göra något annat.


Den som har lösningen får väl gärna komma med den, men allmosor från avdankade NHL stjärnor kommer nog inte att forsätta i all evighet.
Kommentera