1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481467 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1235030

Sv: RE-building the future 09/10

NuMo: Vad är det egentligen som diskuteras? Svarten fick ett riktigt långtidskontrakt och gör sig förtjänt av varenda öre som dimper ned i månaden. I höst har han stundtals burit laget, såväl skadad som oskadad. Salles, Timanders och Susses kontrakt var helt klart försvarbara när de skrevs. (Tre år på samtliga vill jag minnas, eller om det vara 2+2 på Salle.)

Samtliga fyra hade vid kontraktstillfället, och har fortfarande, en hög lägstanivå och var inte direkt kända för att vara skadebenägna. Så jag kan inte se det som att man tokchansade när man skrev kontrakten, Susse plockade tom med ut mindre än vad han kunnat få med kommentaren att det är bättre att stärka truppen för de kronorna. Sedan är det tråkigt att Salle gick sönder, men rent ekonomiskt kostar han ingenting just därför.  

Hasse som är den mest kritiserade sitter inte på något långtidskontrakt.

Mycket kan man kritisera MoDo för, men dessa herrars kontrakt var helt i sin ordning.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10
Lumber Jack: Salle skrev på ett nytt tvåårskontrakt med MoDo sommaren 2008 efter att ha hotat med flytt. Förlängningarna med Salle och Steen var ju den stora forumsnackisen då och jag var ganska ensam i "släpp och värva nytt"-lägret.

Hasse borde inte spelat alls den här säsongen och jag misstänker att han tjänade mer än en sjätteback ska tjäna innan den hedervärda gåvan till MoDo.
Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
Lumber Jack: Ni missar ju poängen, det är inte dessa herrars prestationer som är problemet. Det faktum att vi har en tunn trupp är en direkt följd av att vi har lagt jävligt mycket pengar i 4-5 spelare, efter dessa har vi inte haft råd med ett lag. Det är ett problem, vilket vi är många som ser, förmodligen även ni.

Genom långa kontrakt knyter man upp mycket pengar i lönekostnader för en så pass lång framtid där man inte kan se i vilken utsträckning klubbens intäkter klarar av att bära dessa samt ett i övrigt ES dugligt lag.
Kommentera