1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480584 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1255465

Sv: RE-building the future 2010/2011

Salle: Sundsvall har väl det trots allt i egna händer? Vinst borta mot Nybro, vilket inte borde vara allt för svårt, och så vinst hemma mot Tingsryd i sista omgången så spelar Sundsvall allsvensk hockey även kommande säsong.

Och Björklöven har ju fått en ekonomisk garant i Leif Danielsson som gjort att en företagsrekonstruktion är beviljad. Så gissningsvis är Löven kvar i allsvenskan nästa år.

Dock gillar jag tanken på ett samarbete. Modo som ES-klubb behöver en klubb i allsvenskan och att ha den "inpå knuten" är naturligtvis bättre än alternativen Löven och Sundsvall.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2010/2011
Poffa: En Ö-viksallians kommer aldrig att etablera sig långsiktigt i Allsvenskan, helt enkelt för att det inte finns ekonomiska resurser i Övik för att bära det vid sidan av MoDo i Elitserien. Därför är det vettigt att de inte har högre initiala målsättningar än just att spela i ettan.

Vad vi märker är ju att Division 1-klubbarna i norra Sverige är alldeles för dåliga när de möter motstånd från södra Sverige, kan då en sådan här sammanslagning åtminstone skapa ett topplag i norrettan erbjuds bättre möjligheter för 20-23-åringar att hålla på något år till med hockeyn och fånga upp ytterligare några late bloomers.

Sedan är det kapitlet med att stävja de gamla klubbkänslorna, sådant görs väl enklast med en ung styrelse utan känslomässiga band till det som varit, men å andra sidan riskerar man att tappa eldsjälar. Tuff skit.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2010/2011
Dagens krönika i allehanda. Vi sitter väl inte i någon guldsits direkt, men får väl vänta och se vad Freddan kan hitta på.
Kommentera