1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484904 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1258282

Sv: RE-building the future 2010/2011

Okej, två namn klara idag och Rosén presenteras troligtvis i morgon. Jag gillar det jag ser, så här långt. Den enda smolken i bägaren just nu är tränarfrågan, men den lär lösa sig snart också. Frågan är bara om det är en bra lösning.

Jag tror det här innebär att Malek spelat sin sista match i Modo, en transfer till den tjeckiska ligan är trolig. Jag tror också att Modo planerar att använda Blomqvist som tredjelänk i tredjekedjan, alltså att han får en roll som högerforward brevid Svarten och Madsen. Det borde innebära att Rosén, Hedman, Häggström och Kristian Forsberg slåss om de tre platserna i fjärdekedjan.

Kvar att värva är då en hel andrafemma, en ersättare för MZA och ett backpar bakom tredjekedjan. Ingen lätt uppgift och förmodligen inte någon billig lösning, men det är ett stort måste att vi får en slagkraftig andrafemma och ett bra komplement till Susse och Skröder.

Vad kan vi då hoppas på? Niklas Nordgren, Joakim Lindström, Per Hållberg (jag hoppas i alla fall på en lösning) och Kristofer Berglund är namn som nämns.

Jag hoppas också vi har en sportchef som aktivt håller kontakt med både svenska och utländska spelare i KHL och AHL/NHL. Marek Zagrapan har fått lämna sin KHL-klubb, Mikko Lehtonen verkar ha surnat till på att inte få chansen i Boston och det borde vimla av den typen av spelare i dagsläget.

Ta hjälp av bröderna Sedin, Samme, Enström, Viktor Hedman, Anders Eriksson osv och låt dem komma med förslag på spelare som kan vara intressanta och intresserade av att spela i ES.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2010/2011
Poffa:

Jag håller med, det är en bra öppning av Freddan. Han har landat fyra spelare som många huggit på.

Detta är ett tredbrott. Vad jag vet så var det länge sedan MODO lyckades värva spelare som andra klubbar intresserade sig för.

Fast jag är inte så säker på att Rosén och Blomqvist är avsedd för tredje och fjärde.

I den här lilla trevliga intervjun på Modoprospects säger "Blomman" att han gärna spelar med Susse och Skröder. Fast det är klart, han spelar väl helst center.

www.modoprospects.com/#post17
Kommentera

Sv: RE-building the future 2010/2011
Poffa: Jag var under uppfattningen att åtminstone en av Blomqvist/Rosén var till för topp sex?
Kommentera

Sv: RE-building the future 2010/2011
Poffa: Nån som vet nåt mer om Haydar? Han skulle väl platsa i denna 2:a lina?
Kommentera