1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480538 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1296770

MODO Hockey - Färjestads BK 2010-10-28
MODO Hockeys tränarduo Charles Berglund och Andreas Johansson får massor av frågor i dagarna. Mest handlar det om att man inte gjort mål på de tre bortamatcherna man varit ute på under sex dagar.
- Andra får prata, tjata och ställa frågor, säger Berglund. Vi koncentrerar oss i stället på det som komma skall. Men klart att det är svårt göra mål när man t o m missar då det är öppet mål, som senast i Jönköping.

Efter kanonmatchen och 5-1 mot HV71 en lördagskväll för knappt två veckor sedan drog MODO iväg på en roadtrip, som innebar tre matcher. Facit blev inte kul, 0-1 i Luleå, 0-3 i Göteborg och 0-4 mot HV71.
- Luleåmatchen var inte bra, men vi mötte samtidigt ett Luleå som spelade väldigt bra defensivt. Själva var vi uddlösa. I Göteborg började vi bra, men blev hårt straffade. Sedan tappade vi också tålamodet i den matchen och gick bort oss så att hemmalaget kunde kontra hem segern.
- I Jönköping blev vi om möjligt hårdare straffade. 0-1 i baken då det var tolv sekunder kvar av första perioden, 0-2 då det återstod 39 sekunder av andra perioden. Sedan drar vi här på oss för många onödiga utvisningar och tappade fokus.

Och det har man inte råd med i Elitserien?
- Nej, alldeles riktigt. Sedan är lagen så jämna att det betyder enormt när man väl kommer i ledning. Klart det var tungt åka på två plus två på Skröder då vi inlett så bra, men den utvisningen var i och för sig helt rätt. Vi klarade ju också det här läget och det borde ha stärkt oss.

Nu handlar det om match i Fjällräven Center, Färjestads BK på besök.
- Skönt för killarna vara hemma igen i invanda miljöer. Färjestad blir en tuff utmaning, se bara på vad laget gjort på sistone. Min förhoppning är dock att vi hittar rätt igen och med hårt arbete kan få till det där så viktiga flytet igen.

MODO Hockey mot Färjestads BK i Fjällräven Center torsdag 27 november 19.00:

Målvakt: 32 Tuomas Tarkki (30 Nicklas Dahlberg).

Backar:
18 Per Hållberg, 3 Mattias Timander
55 Ole-Kristian Tollefsen, 8 Charlie Cook
12 Daniel Josefsson, 2 Jens Westin.

Forwards:
10 Per-Åge Skröder, 24 Niklas Sundström, 44 Nicklas Danielsson
17 Morten Madsen, 93 Byron Ritchie, 13 Niko Dimitrakos
25 Anton Hedman, 87 Robert Rosén, 26 Kristian Forsberg
6 Magnus Häggström, 39 Per Svartvadet, 28 Jacob Blomqvist.
Extraspelare: 47 Alexander Bonsaksen, 49 Mathias Trygg.

Noterbart är
A t t truppen f n inte har några som helst skador.
A t t de här två lagen mötts en gång tidigare i höst, i Löfbergs Lila Center, där Färjestad vann med 2-1. det var här nye Anton Hedman gjorde sitt första mål i MODO-dressen.
A t t MODO vann med förkrossande 10-3 senast Färjestad gästade Fjällräven Center. Innan dess blev det 3-3 och 6-3 till Färjestad här förra säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Färjestads BK 2010-10-28
Nikki Nine: Märklig kommentar
"- Skönt för killarna vara hemma igen i invanda miljöer."
Hade det handlat om yrkesarbetande som är vid sin arbetsplats 47 veckor om året och sen åker på semester i 4-5v hade jag kunnat se den. Men då det handlar om spelare som sedan de var 15-16 åkt runt i sverige och världen för att spela regelbundet. Kan man inte prestera för att man inte får sova på sin egen kudde då kanske man ska fundera på om man ska ha hela lönen eller bara de matcher där kudden fått vara ens huvudstöd.
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Färjestads BK 2010-10-28
Nikki Nine: Nya formationer.. spännande
Kommentera