1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482869 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1345552

Sv: MoDo - Timrå 110203
J F K: Försöker du argumentera för att MoDo gjorde en bra match mot seriens jumbo genom att ge fem förbättringsförslag på sammanlagt 1 164 tecken om vad MoDo kan göra bättre? Det känns inte som ett starkt inlägg sett till ditt övergripande budskap även om varje enskild punkt går att hålla med om.

Timrå stod fullständigt still i andra perioden, slog stressade pass rakt i famnen på oss gång-på-gång och det var enda anledningen till att vi gavs någon form av kontakt. Hade de hållit uppe tempot i andra och tagit bättre beslut skulle de ha tagit hem en seger på 2-4 måls marginal. Precis som Per Svartvadet säger i intervjun på MoDo-TV så var de medvetna om Timrås problem i andraperioderna, samlade lite kraft och kunde utnyttja det. Men att dra någon slutsats om att MoDo skulle vara ett bättre hockeylag än den region i tabellen man ligger i visar blir bara en mer utdragen plåga.

Tack, men nej tack säger jag. Självbedrägeri no more.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Timrå 110203
Björn W: Mitt första inlägg var saker som jag skulle vilja göra bättre. Inledningen hade ingenting med det att göra, utan var bara för att jag tycker att Modo igår var betydligt bättre än mot AIK, FBK och Brynäs i matcherna tidigare.
Kommentera

Sv: MoDo - Timrå 110203
Björn W: Jag tycker att en stor anledning att Timrå var dåliga var för att Modo gjorde dem dåliga i den andra perioden. Försvarsspelet i egen zon var horribelt i princip hela matchen, men jag tänkte på att vårt offensiva spel vi visade i andra perioden hade räckt till att dominera mot de flesta lagen i serien.

Hur som helst så hade vi ju inget existerande försvarsspel i egen zon. Den biten skulle jag vilja att man förbättrade några saker.

1. Det viktigaste är att ALLTID vara på rätt sida om sin kille. Vid första målet så missade först Eriksson sin markering på en timråkille som stod närmare mål än honom. Sedan så var både Svarten och Timander på rätt sida, men stod och SOV så båda deras spelare hann före "oss" mot mål. Det hade räckt om man bara sett till att hålla Timrå utanför sig, så hade det förmodligen inte blivit mål.

2. Det är farligare framför mål än i sarghörnet. När man tappat sin markering, utgå från målvakten. Man måste inte rusa ut mot en kille i sarghörnet eller chansa för att nå en puck, utan det är i regel väldigt mycket bättre att kunna ta bort en motspelare framför målet eller rensa en retur.

3. SPELA ENKELT. Det är tillåtet - och faktiskt i regel djävligt bra - att spela iväg pucken fort. Se på Timrå igår, de slog massor av puckar ut ur zon utan en adress, men vi kan tamefan inte ens göra det under stress. Våra backar verkar känna att de måste titta upp och göra ett kanonpass till en lagkamrat. Westin rådde för fjärde målet och största syndaren normalt är Timander.

4. Spela med tanke på linjerna. I egen zon SKA man vara hundra procent säker på en passning når en medspelare som inte är under press. Man kan slå en chanspassning ut ur zon om - och endast om - man är säker på att den inte bryts i vår försvarszon. Däremot chansar man inte med svåra passningar eller dribblingar i egen zon.

5. Tålamod i anfallszonen. Vi måste inte göra mål varje byte. Det ska alltid vara en av forwards som hinner med tillbaka, så man ska inte vara tre forwards bakom förlängd mållinje. Faktum är att en forward mitt i slotet mål är betydligt farligare än tre i sarghörnet.

6. Ta avslut och gå på mål. Ok, det kanske i vissa fall är vassare att slå en passning till en lagkamrat och få en förflyttning på målvakten, men det är samtidigt sämre ur en försvarssynpunkt. Många gånger så missas passningen och alla våra forwards har full fart åt fel håll. Kan man lägga avslutet på mål och attackera en retur, så är man i regel bättre förberedd på en spelvändning.
Kommentera