1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481668 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1348756

Sv: Hur gör Foppa?
Det är inte ofta jag är inne på det här forumet och skriver någonting. Skälet är enkelt. Min kärlek är större till ett annat lag och ni är bittra konkurrenter. Jag har spytt galla de gånger Peter Forsberg dragit på sig en Modo-tröja och skickat avundsjuka blickar norrut. De har varit en pina de få gånger man tvingats stått på andra sidan som en bitter konkurrent och ogillat penseldragen som uppstått efter en genial passning diagonalt snett-inåt-bakåt och fartränderna efter en explosiv rusch så snörök sprutat yrt omkring som MOTSTÅNDARE. För Peter är en sådan man vill ha i sitt eget lag inte emot sig.

Men ALLA skall veta att jag beundrar idrottsmannen och hockeyspelaren PETER FORSBERG av hela mitt hjärta. Det är vad han har uträttat på isen som jag kommer att minnas honom. Jag är en STOLT innehavaren av nyutgåvan "Magic Boy" och fick t.o.m. svar på min flygpost jag skickade som liten grabb när han spelade för Quebec. En fantastisk människa på alla dess sätt och vis.

Sedan är det synd att Mats Wennerholm höll på stjälpa bilden av denna ikon med sin störda fixering. Det är inte Peters fel att medierna onanerat groteskt och gnuggat händerna genom årens lopp. Peter ville bara spela ishockey. För det var hans passion och tillika även profession. Det fanns inget utstuderat drag att han skulle tapetsera löpsedlarna var och varannan kväll. Dessvärre har 2000-talet mestadels ägnats åt svarta rubriker kring den störste i svensk hockey. Glorifieringen av fenomenet Foppa har kvällsblaskorna starkt bidragit till.

Men jag tycker det är skönt att det nu är över. Tråkigt att han inte fick sluta på sina egna villkor men livet är inte rättvist. Nu får äntligen legenden gå vidare i sitt liv. Nu åker tröjan upp i taket i både Denver och Örnsköldsvik.

Tack Peter Forsberg för att du är den du är och för alla fina minnen du åstadkommit. Ett stycke historia och nostalgi har du skapat lyxigt förpackat i guldfodral. En saga lika gnistrande ren som Snövit. Ett smörgåsbord av minnen upplagd i de finaste böckerna som delikata delikatesser att bläddra igenom fram och åter nu och i evighet.

Karaktärer av Foppas snitt tror jag nog aldrig mer att vi får se i svensk hockey. Du var den siste pionjären med ditt ansvarstagande sätt.

Amen.
Kommentera