1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1448109

Sv: En Timrå Tattare enligt er

NikkiNine:

Är det retoriska frågor du ställer? Det är väl klart att det är mer okej att viska dumheter i kompisens öra än att ställa sig upp framför en småbarnsfamilj och skrika "ANDREAS JÄMTIN ÄR ETT JÄVLA MONGO". Det vissa riktlinjer för hur vi ska bete oss som gäller överallt annars i samhället. Varför ishockeyarenor skall vara en frizon för osmakligt beteende är en gåta för mig.

Det handlar om att visa respekt för andra människor, både aktörerna på isen och de som sitter runt omkring en. De flesta småbarn tycker nog inte att det är speciellt trevligt att sitta brevid en spritstinkande gubbe som vrålar könsord åt domaren stup i kvarten. För guds skull, det är ishockey vi pratar om. Familjeunderhållning!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En Timrå Tattare enligt er

Bad_Brett:

Ponera då att man sitter brevid en småbarnsfamilj och säger till kompisen brevid, i vanlig samtalston (i den nivå den nu är vanlig på en ishockeymatch) att Jämtin är ett jävla mongo. Det kanske är taskig känsla, men ska han då slängas ut? Hur ska man ha koll på det?

Säg att klacken bestämmer sig för att sjunga någonting om Timråtattare. Ska hela klacken slängas ut?

Jag förstår var du vill komma med det hela, men jag är övertygad om att det inte går att kontrollera vad personer säger på ett vettigt sätt. Jag tycker också det är barnsligt att sjunga Timråtattare men det är något som Lumberjacks/klackledarna behöver ta upp för att få bort det, inget som man kan slänga ut individer för. Och man kan inte kontrollera vad 5888 personer säger.

Kommentera

Sv: En Timrå Tattare enligt er
Bad_Brett: Ja, tänk att vanligt simpelt bondförnuft kan vara så svårt att begripa för vissa.
Finns en mkt enkel regel om man är osäker:
bemöt andra som du själv vill bli bemött.
Hur svårt kan det vara?
Och ändå så svårt att praktisera....  
Kommentera