1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482735 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1475698

Sv: Kvartsfinal 1 120310
Icing-Ove: Molin kan väl inte hjälpa att han nu av naturen begåvats med ett ev fult utseende. Dessutom är väl "ful" eller "vacker" en subjektiv fråga, vad jag kan se. Så jag förstår inte hur du tänker här?
Står inget i regelboken om att man ska straffas om man är ful eller vacker.

Hockeymässigt går det heller inte att hänvisa till Molins ev fula spel för 15 år sen, eftersom det är helt andra riktlinjer hos domarna som gäller idag.
Fast om jag ska göra en lekmannabedömning så tror jag inte att vanliga hakningar, trippingar eller slashingar bedöms annorlunda idag jämfört med på Oves tid. Visst, Ove sysslade en del med sånt genom åren men fick också ta emot en oerhört massa stryk med samma medel, så han är kanske delvis ursäktad.
Danielssons otroligt fula armbåge håller lika hög klass som den Järnkrok fick känna på tidigare i serien.
Ska bli intressant att se hur domarna bedömer framtida liknande incidenter efter det här prejudikatet.
Borde alltså vara helt Ok att efter lite småtrafs, helt plötsligt dela ut en klockren armbåge rakt i ansiktet på motståndare när denne är helt oskyddad och armbågen måste upplevas som en blixt från en klar himmel.
Gäller isf att sikta lite bättre än vad Danielsson gjorde och träffa näs- eller okbenet och på så sätt få bort spelaren ifråga från vidare spel under en längre tid. För det verkar ju som att det inte är själva avsikten som räknas utan mer ifall nån skada uppstått eller inte, som i det här fallet.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal 1 120310

Huge: Vi får väl se om domarna klarar hålla den nivån de satt. Att det helt plötsligt är okej med armbågar i ansiktet ger spelrum för ofantligt mycket fula grejer i fortsättningen.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1 120310

Huge:

Schremp tyckte jag visade en jävla grym vinnarmentalitet. Syns att han vill vinna guld med MoDo.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1 120310
Huge: Den som svarar Huge nu med något Brynäs-relaterat åker på en dagsedel. Fokus.
Kommentera