1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543508

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
NuMo: "Det har jag sagt hela tiden . Argumentet att man värnar om varje klubbs ekonomi är ju rörande. Synd att det intresset av beskyddande av anda klubbars ekonomi inte ifnn sig vanliga fall tidigare."

Problemet är väl att det finns två sidor av myntet:
å ena sidan vill HL i det här fallet värna om det övergripande gemensamma intresset, på bekostnad av det enskilda lagets.

Å andra sidan bakbinder man samtidigt det enskilda laget från att agera självständigt och i eget intresse sas.

Så frågan är: vad är bäst i långa loppet?

Att medlemmarna i HL solidariskt följer tagna majoritetsbeslut eller att var en och gör som dom vill och struntar i majoriteten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
Huge: Sedan måste man bara ohyggligt självgod att som dig tro att man är mycket duktigare på juridik är Calle Bodén. Själv tror jag att han har rätt, men så säker som du verkar är jag absolut inte.
Kommentera

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
Huge: det ha egentligen inte med sannolikhet att göra i fallet Franson. Det faktum att kan på eget bevåg bryta kontraktet med Brynäs utan att fullfölja säsongen gör det principiellt fel, även om han ens bara skulle bedömas till att ha 5% chans. Hockeyligan som du vurmar för kräver att ingen ska kunna bryta sitt kontrakt och lämna (om det nu inte är för att ersätta en skadad spelare).
Kommentera

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
Huge: Den enda klubb som inte följt majoritetbesluten är frölunda då man lät Duchene och Stålberg spela i matcher där ordinare långtidsskadade nyckelspelare var tillbaka i spel. Det går även att diskutera huruvida dessa spelare var "långtidsskadade".
Kommentera