1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481108 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1617170

Sv: J-20
zigge: men hallå , Brynäs är bästa plantskolan rent statistiskt ( i varje fall den jämnaste). Finns ingen annan förening i Sverige där u16, J18 och J20 gått så långt i slutspelen de senaste 5 åren. Om det ger någon fördel för a-laget framöver är en annan sak dock....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: J-20

Huss: Modo torskade bland annat mot Brynäs i U-16. Just den matchen dominerade Modo ganska stort, men gjorde inga mål. Gruppen var sjukt jämt och det var i princip endast uddamålsvinster, men Modo hade inte flytet samtidigt som Brynäs verkar ha haft det.

Annars finns det inget självändamål med att komma jättebra i junior-SM. En förutsättning för att vinna är att ha ett lite äldre lag och behålla de mer rutinerade spelarna lite längre, om man nu inte är så bra som Modo när Foppa, Macke och de spelarna kom fram för då lekte man hem SM-guld även om man hade det yngsta laget. Dvs, om man skeppar iväg de äldre spelarna som man inte tror på för att bereda plats för yngre spelares utveckling. Då tappar man i slagstyrka.

Sedan går det heller inte att komma ifrån att man måste ha lite flyt med A-laget om man ska vinna. Frölunda och LHC exempelvis hade varit åtskilligt bättre om man fått med sina bästa juniorer (i LHCs fall saknade man målvakten och fick istället två killar som silade in det mesta mot SSK). Brynäs lär ha förutsättningar för att gå långt i år också då man lär torska rätt snart mot FBK och Modo som vi vet är redan i ett läge där Hägg, Hedberg, Adrian Kempe osv spelar för juniorerna.

Kommentera

Sv: J-20
Huss: HV71 har väl haft riktigt vasst J20 senaste åren. Men det har ju inte gett dem mkt än direkt... Fiala typ?
Kommentera