1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

486872 inlägg · 4079 ämnen

J-20

1675418 · » Till forumet


Sv: J-20

zigge: Välkommen kvar i Elitserien SHL, MooDooister! Serien skulle inte kännas komplett utan er. BRA GJORT!

Kommentera

Sv: J-20

Ajdå, mindre bra i Gotlaburg . 2 mål i tom bur fr Frölunda i slútet.

Kom igen MoDo!

Kommentera

Sv: J-20
Stort GRATTIS j-20 till "seriesegern". Några poäng fler än södras vinnare LHC.  Ska vi redan nu gissa på final i vår mellan dem?
Kommentera

Sv: J-20
zigge: Troligtvis spelat med avslagen klubba, alt åkt in med den till båset.
Kommentera

Sv: J-20
NImeRegelboken:Vad kan detta berott på?? I matchen DIF-MODO 
12:33 10 min MODO 10. Bergkvist, Oscar

Dangerous Equipment
(12:33 - 22:33)

Hulling på klubban? Syl i handsken?

Kommentera

Sv: J-20
Som vanligt är Silly season trögstartat för oss Modoiter, till och med dåligt med rykten.. Är det någon som hört något?
Kommentera

Sv: J-20

J F K: Hmm, jag hade fel:) Djurgården slogs ut av FBK i J-20, så Modo är den enda föreningen med bägge juniorlagen i semifinal. Säkerligen en härlig start för fd junioransvarige Svartvadet.

För övrigt var det rejäl klassskillnad i söndags. Modo skapde ordentligt med chanser mot Luleå, men tyvärr var det ett jäkla kladdande och en massa extrapass istället för att skjuta. Symptomatiskt var 1-0 ett rätt enkelt skott efter en tilltrasslad situation och 2-0 kom efter att en luleå-back kastat sig när en Modospelare skulle passa lagkompisen i ett 2 mot 1-läge. Detta gjorde att den första killen fick tillbaka pucken och målvakten var bortgjord för att han gick på passningen. En passning som aldrig borde slagits, utan han skulle gått på eget avslut med fritt läge.

Kommentera

Sv: J-20
Carl Lejonkräk: Kanske ska ta det i denna tråden. Modo är tillsammans med Djurgården de enda lag som fått med båda juniorlagen till semifinalerna. Skellefteå är helt ute, Brynäs rök från J-18 idag och Frölunda tappade sina äldre juniorer helt oförklarligt mot Örebro tidigare. Det är andra året på raken som Modo lyckats med detta och även om det absolut inte är en garanti för en lyckad juniorverksamhet så visar det på att Modo har en hel del lovande killar i verksamheten.
Kommentera

Sv: J-20
J F K: nä du, Hompa90 hänvisade till den aktuella intervjun och det är dina ord att han baserade sitt uttalande på tidigare intervjuer.
Kommentera

Sv: J-20
Monno:Efter att ha sett dom två sista perioderna i Scaniarinken kändes det som om att MoDo jorde vad dom behövde. Det som var mindre bra var att några av dom som ska vara dominerande tog många mycket onödiga utvisningar tom på offensiv planhalva när vi har en spelare utvisad. En annan sak som var kul att se var att alla spelare verkligen jublade efter alla mål. Måste också nämna publiksiffran över 1000 betalande, hela ena långsidan var fullsatt. En kiosk öppen, gissa hur lång kön var?
Kommentera

Sv: J-20
Albin Carlsson har alltså 0+4p i segermatchen mot SSK (0-5) och blev inte ens plussad sen av tränaren i artikeln.

1+1 av Nyllet jr också. Verkat som att dom fått laget att funka iaf och jobba för varandra. Sen verkar vi ha en riktigt bra målvakt i vår pipeline också med sin andra nolla på 3 slutspelsmatcher! :-)

Masken och CO verkar ha koll å vad dom pysslar med! :-)
Kommentera

Sv: J-20
Huss: Jo, jag har redan skrivit om det. Man spelar annorlunda i A-laget än i J-20. Spelare som plockas bort, spelare som får en mindre roll än man haft tidigare och liknande skapar en annan dynamik i laget. Mest beror det dock på ödmjukheten i de som kliver ned, vilket gör att det kanske är bättre att Hägg åkte till andra sidan då han inte direkt varit lysande när han klivit ned...

Jist nu ser det dock bra ut. Modo leder på bortaplan mot SSK och Brynäs ligger under:)
Kommentera

Sv: J-20
J F K: Säg inte det. Brynäs gjorde motsvarande i en final mot Leksand för några år sedan och det gick åt pepparn (J-18 vann förvisso) så det är inte så lätt som man tror att bara lyfta ner spelare. J20 saknar tyvärr Björklund som är en nyckelspelare men Lindblom har jackat upp rejält och Djoos kan bli tillgänglig. Men det är nog J-18 som hoppet står till.
Vet inte om Brynäs U16 hade flyt direkt, i gruppspel brukar sådant jämna ut sig i längden.
Tycker det är intressant att se att Stockholmslagen som Huddinge, SDE osv går så pass långt i den här åldern.
Kommentera

Sv: J-20

Huss: Modo torskade bland annat mot Brynäs i U-16. Just den matchen dominerade Modo ganska stort, men gjorde inga mål. Gruppen var sjukt jämt och det var i princip endast uddamålsvinster, men Modo hade inte flytet samtidigt som Brynäs verkar ha haft det.

Annars finns det inget självändamål med att komma jättebra i junior-SM. En förutsättning för att vinna är att ha ett lite äldre lag och behålla de mer rutinerade spelarna lite längre, om man nu inte är så bra som Modo när Foppa, Macke och de spelarna kom fram för då lekte man hem SM-guld även om man hade det yngsta laget. Dvs, om man skeppar iväg de äldre spelarna som man inte tror på för att bereda plats för yngre spelares utveckling. Då tappar man i slagstyrka.

Sedan går det heller inte att komma ifrån att man måste ha lite flyt med A-laget om man ska vinna. Frölunda och LHC exempelvis hade varit åtskilligt bättre om man fått med sina bästa juniorer (i LHCs fall saknade man målvakten och fick istället två killar som silade in det mesta mot SSK). Brynäs lär ha förutsättningar för att gå långt i år också då man lär torska rätt snart mot FBK och Modo som vi vet är redan i ett läge där Hägg, Hedberg, Adrian Kempe osv spelar för juniorerna.

Kommentera

Sv: J-20

Monno: Samtidigt är det väl en schweizare som spelade för Malmö fram till den här säsongen. HV har väl inte haft tålamodet att plocka upp juniorer direkt. William Karlsson är en stor favorit för mig och han är väl förstaårssenior. Man har några andra spelare som också kommit fram, men där har man istället värvat dyra etablerade spelare.

Lite samma sak som Frölunda gjort fram till den här säsongen. Nu kan man väl inte bara hylla deras juniorverksamhet då många av de bästa värvats in från Mora osv, men i alla fall. Märkligt att Collberg aldrig slår igenom för övrigt. Inte för att jag tycker att han är bra på seniornivå, men han har ändå dominerat rätt bra på juniornivå och spelat tre(!) juniorvm...

Kommentera

Sv: J-20
Huss: HV71 har väl haft riktigt vasst J20 senaste åren. Men det har ju inte gett dem mkt än direkt... Fiala typ?
Kommentera

Sv: J-20
zigge: men hallå , Brynäs är bästa plantskolan rent statistiskt ( i varje fall den jämnaste). Finns ingen annan förening i Sverige där u16, J18 och J20 gått så långt i slutspelen de senaste 5 åren. Om det ger någon fördel för a-laget framöver är en annan sak dock....
Kommentera

Sv: J-20

J F K:Nee, det blev HV, där fick de vinst iaf. Men Skelet, har de inte den bästigaste plantskolan längre?  DIF slog dem med 2 raka.

BIF-LIF i nästa,  MoDo-SSK, blir det då Sötälje borta, sen ev 2 hemma?

Såg nu att SSK kom 6:a, sist, i forts.serien

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: J-20
J F K: Kan Västerås göra som Örebro? De förlorade första matchen, men vann sedan den andra på bortaplan mot HV. Vinner man tredje matchen på bortaplan gör man likadant som Örebro och fullbordar fiaskot för de fyra högst rankade lagen. Då har alltså de fyra första lagen i J10-superelit åkt ut mot vad sol valdes som de fyra sämsta. Makalöst i sådana fall.
Kommentera

Sv: J-20
Gissar att Hägg spelar i Modo nästa säsong mao
Uppladdat:

450x300-image_40.jpgimage_40.jpg

Kommentera

Sv: J-20
Patrik Källstr: Märkligt. Ettan Frölunda åkte ut mot Örebro, SSK spöade tvåan LHC där jag är rätt säker på att LHC gärna sett sin vanliga juniormålvakt och Saik åkte mot Djurgården. I den sista verkar laget fokuserat lika mycket på domarna som A-laget.

Även om jag inte tycker Modo imponerat alls, så ser det märkligt nog allt bättre ut.
Kommentera

Sv: J-20

4-0 nu!

Är alla ute o super eller?

Kommentera

Sv: J-20

Modo-Timrå 2-0

Alltid roligt att spöa lillasyster!

Kommentera

Sv: J-20
J F K: Nä som du säger, de imponerade inte hela tiden, MEN satte iaf 3 kassar, o Olof i målet höll tätt! Håll i detta ikväll nu. Hägg är en JÄTTE , fysiskt, som gillar att proppa på. Tymashov kul att  se.
Kommentera

Sv: J-20
zigge: Jag ser nog en eller två matcher under fredag lördag på hemmaplan, men är skeptisk. Laget har verkligen inte imponerat på slutet, inte ens när de fått ned spelare från A-laget. På papperet ett riktigt bra lag, men det är inte på papperet det avgörs.
Kommentera

Sv: J-20

Säsongen är INTE slut än för oss MoDo-rövar! :-)

Tror jag väljer åka t Ladan o se på j20,  ska lill-Nyllet, Tymashov, Edwin  o de leverera?

Damerna verkar ju få sin rekordpublik  ikväll, kanske hinner man hem o se slutet på SVT24.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: J-20

J F K:Seger igen!

Ännu en SHL-debutant snart?

Kommentera

Sv: J-20
zigge: Japp, en kanonskalp att ta. Trodde aldrig man skulle slå Frölunda borta. Rögle imorgon och då kan vi logga rätt bra till efter den usla starten.

Almtuna ska J18 lätt ta, men det var väl underskattning...
Kommentera

Sv: J-20

J F K:Kanske är man på rätt spår nu igen? Bra skalp av Indianerna!

Men J18 har 2 raka torsk nu. Obra.

Kommentera

Sv: J-20

J F K: Som jag skrev före jul. Jag är lite oroad över att J-20 helt enkelt inte utvecklas så mycket som jag anser att man borde. Med en av de yngre och mer talangfulla trupperna borde man bara bli bättre ju längre säsongen lider, men just nu är man klart sist i serien. (Förvisso topp 10, men ändå).

Visst, man har stundtals lånat ut många spelare förutom de som är med A-laget, men jag vill ändå se en mycket bättre utväxling.

Kommentera

Sv: J-20
J F K: Oj då. 7-1 mot gruvarbetarna på bortaplan. Inte alls tokigt...
Kommentera

Sv: J-20
zigge:Vad händer med )-20? Det känns tyvärr inte alls som om man går framåt, utan tvärtom ser det allt sämre ut.
Kommentera

Sv: J-20
Salle:Ja Plantskolan har en viss växtkraft iaf.
Kommentera

Sv: J-20
zigge: Du fick som du ville.

Även J-18 tog 3p med hemmaseger emot AIK Hockey Härnösand med hela 15-1 (65-8 i skott)


Kommentera

Sv: J-20
Salle: Får vi nu be om 6p mot Duscharmatur-gänget?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: J-20
spud: Modo förlorade mot ett lag som var bättre på allt.

Lite som Modo vs LHC häromdagen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: J-20
Någon som vet vad fan som hände här?
Kommentera

Sv: J-20

Monno: Strafftorsk mot saik borta efter att man pressat tillbaka saik långa delar av matchen,.

Saik hade sin A-lags målvakt i kassen

Kommentera

Sv: J-20
ante08: 3-2 Till MoDo tycker jag mig läst. Med reservation för att jag bara drömt det lr nå. :-P
Kommentera

Sv: J-20
Någon som vet hur dagens match mot Skellefteå slutade?
Kommentera

Sv: J-20
Salle: På lite sikt verkar det dock inte omöjligt att Adrian åker över till OHL.
Kommentera

Sv: J-20
Salle: skita på sig är underskattat
Kommentera

Sv: J-20
Berka: Adrian skrev idag på twitter att han lirar i MoDo kommande säsong så det är ingen ide att skita på sig över detta.
Kommentera

Sv: J-20
Gustafsson: Tråkigt för oss, tror nämligen att Adrian kan bli väldigt bra på nått år och kan nog vara med och tävla om en plats i A-truppen då.
Kommentera

Sv: J-20
Adrian Kempe CHL-draftad av Barrie Colts i OHL. Intresset ska vara ömsesidigt, men ingenting är bestämt ännu. Storebror Mario drog som bekant över efter sin andra juniorsäsong i Modo.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: J-20
Gäsp: Ja det har hintats om det hela dagen!

Bra Modo
Kommentera

Sv: J-20
Styf verkar klar!
Kommentera

Sv: J-20
J F K: Henrik Eriksson , Andreas Byström, Pär styf(Johnsson), Tobias Näslund, Klas och Michael östman, Joakim nylander, Micke kassberg, patrik holmsten mm kom alla från en sammanslagning utav antjärn och älgarna i Härnösand, jag spelade ihop med alla dessa i många år.
Kommentera

Sv: J-20

Berka: Han kom väl från AIK Hockey (Antjärn) har jag för mig. Andreas Byström, Per Johnsson och några till riktigt bra spelare som gjorde att Norrland i SM representerades av både Modo och AIK hockey, medan de andra landskapen inte fick med ett enda lag...

Kommentera

Sv: J-20
250kg kärlek: Ja nä det är inte osannolikt som sagt, och han är oxå en fantastisk människa och lagkamrat, han ger alltid 100% , en typisk vinnarskalle!


JFK: Pär johnsson hette han tidigare
Kommentera

1675418 · »