1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480469 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1646511

Sv: Silly season
Steken84: okej du vill ha fler spelare i åldersgruppen 22-31, vad brukar de spelarna göra?
Är de riktigt vassa vid 22 års ålder eller bara dugliga shl spelare men blivit draftade så antingen får de eller har redan ett NHL kontrakt. Har de inte det men är ändå spets i shl så har de åkt till khl eller Schweiz, kvar blir de som inte duger till nåt av dessa utan blir utfyllnad här och i dessa fall tror jag hellre jag ser en lovande 18 åring få chansen och eventuellt utvecklas till något som vi kan ha nytta av.

Och tyvärr så får vi välja mellan att satsa på spelare som Nättinen som blivit över i Ahl eller Roche som inte fick det han önskade i Schweiz. Inget drömläge, men hur gärna vi än vill så är vi inte konkurrens kraftiga när det kommer till 26åringar som vill spela i Europa utan den stommen måste vi bygga själv via hockeygymnasiet, något som vi nu håller på med men det kommer ta tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
spud: Varför skulle det fungera då menar du?
Vad händer med de ungdomarna man plockar upp som blir riktigt bra, stannar de kvar i Modo och spelar för halva lönen (vi har ju helt andra förutsättningar än andra och kan inte konkurrera om de bra spelarna) istället för att när de blir bra SHL spelare antingen lämna för NHL/AHL, KHL/NLA eller helt enkelt ett annat SHL lag (alla andra SHL lag har ju som ni säger bättre förutsättningar). Isåfall, varför skulle de göra det?
Kommentera

Sv: Silly season
God Jul på er Modoiter!🎅🎄
Kommentera