1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482961 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1712401

Sv: Apropå ingenting...
hellge: Victor Olofsson utanför laget på träningen idag. Kan inte säga att jag är förvånad efter matchen igår där Olofsson var snudd på osynlig. Tyvärr tillför han inte mycket förutom den offensiva spetskompetensen. Han är inte den som är duktig på att forechecka och han - fast där finns det andra som inte håller med mig - är verkligen inte duktig defensivt.

Samtidigt så blir det äntligen konkurrens om platserna. Jag begriper att det är omöjligt att bänka Öberg efter hans match igår osv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tittar man på dem som faktiskt spelat större delen av matcherna, så ligger Olofsson på en 4:e plats i +/- i modo. Helt uruselt defensivt kan han ändå inte vara. Och pratar man o att slänga puckar rakt ut i banan så är väl Skröder en expert på det. Sen är Skröders spelartyp en typ vi saknar i laget (powerforward), vilket motiverar istid.

Fortsättning angående Olofsson: Han är väldigt smart, befinner sig ofta på rätt ställe om du sätter dig och bara tittar på honom. Att han inte märks lär nog ha mest att göra med att istiden blivit reducerad. Det var samma sak förra året. För övrigt så snittade han mest poäng per istid i hela SHL innan Perra tog över (betydligt effektivare än Nylander). Nu ligger han på delad andra plats i poängligan i Modo, men på 10:e plats i istid bland Forwards??? Ja, det känns ju verkligen som "De bästa får spela". Samma resonemang kan göras för Grundström för övrigt. Hna borde ha mer speltid.

AJ säger att han har en plan för att göra Olofsson bättre. Det har jag med. LÅT HONOM SPELA!


Hyllade Lapierre är för övrigt sämst i +/- vilket inte är helt förvånande. Han verkar fortfarande ha problem med isytan och befinner sig ofta på fel ställe. Djuse den utskällde är för övrigt -1...Dwyer har -4 och 3 ass på 7 matcher. Under den perioden vi har gått bra... Kiwi är -9. Tomas -7. Lindgren fick massiv speltid under Huras, nu bara i PP. Han klarar inte någon av rollerna än, det är minst ett år för tidigt. (Vilket alla här har sett...)

Känns som att speltiden inte riktigt bedöms efter prestation i den här klubben, mer efter något annat.


Laget är för övrigt talangfullt, men helt felbyggt. Ett överflöd av grinders, men inga powerforwards. Bra centrar, men ingen är någon playmaker. Tre potentiella målskyttar i Butler, Skröder och Olofson - men som lämnas helt till sig själv utan en playmaker. Vi saknar minst en tung, enkelt spelande, defensiv back med tanke på våra orutinerade målvakter.

Thomas, Dwyer och Kiwi är helt överflödiga, förutom att de tillför bredd. Jag skyller felbygget på Huras för tillfället och hoppas att de 3 kan tillföra mer framöver.

Så kort sagt: Jag tycker att AJ inte är rättvis mot de yngre spelarna, främst Olofsson, men han får verkligen inte ärva någon lätt situation heller.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Peter Öberg har, tycker jag, varit helt okej i de flesta matcher han spelat i år. Klart bättre än i fjol.
Kommentera