1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478927 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1731263

Djurgården - MoDo, TISDAG 1 MARS 19:00, HOVET
MODO Hockey kommer senast från seger i lördagens möte mot Frölunda på hemmaplan och nu väntar möte mot Djurgården på Hovet i Stockholm dit laget reser för match 19:00 på tisdag kväll. "Vi har en bra stämning i laget, en stark tro på det vi gör och vi ser alla fram emot utmaningen som väntar", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

MODO Hockey besegrade Frölunda på hemmaplan under lördagkvällen där slutresultatet skrevs till 4-2. Frölunda reducerade och kvitterat MODO:s 2-0-ledning i inledningen av den andra perioden men efter timeout blev 2-2 till 4-2 inom loppet av 18 sekunder.

– Vi inledde matchen lite avvaktande men efter vi gjorde 1-0 spelade vi väldigt bra. Dock fick vi en svacka där Frölunda gjorde två stycken mål, men även det klarade vi ut och kunde avsluta matchen med ett riktigt stabilt försvarsspel där alla var med på vad som gällde och krigade fullt ut för att behålla ledningen, säger Andreas Johansson och fortsätter:

– Misstag och dumma utvisningar har varit två anledningarna till uteblivna resultat. I matchen mot Frölunda så minimerade vi antalet utvisningar och gav på så sätt oss själva en bra chans att vinna matchen. Det är så vi måste spela även i fortsättningen, för då vet vi att vi kan besegra alla lag.

Tabellen är tät runt strecken och för MODO Hockeys del återstår nu endast fyra matcher av SHL 2015/2016 när laget strax efter lunch på måndagen satte sig på bussen för att resa till Stockholm.

– Givetvis är det en viktig match som väntar, men det snacket har varit inför i stort sett alla matcher så det har vi inga som helst problem att hantera, snarare är vi vana med att förbereda oss extremt noggrannt likt tidigare matcher. Vi har en god känsla i laget och känner att vi är på gång, träningen under tisdagen var bra och nu ser vi fram emot resan till Stockholm.

"Viktigast att hela tiden göra jobbet fullt ut"

I MODO Hockey nådde Per-Åge Skröder en milstolpe i den senaste matchen då han svarade för ett mål och en assist där målet var hans 200:e fullträff i MODO-tröjan. Den prestationen har endast tre spelare genom hela historien lyckats med sedan tidigare och Skröder fortsätter att jaga alla tiders målrekord i SHL. Vidare har Bill Thomas svarat för fem poäng sett till de fem senaste matcherna medan Bobby Butler gjort mål i två raka matcher.

MODO Hockey har mött Djurgården tre gånger tidigare den här säsongen och vunnit båda matcherna på hemmaplan medan Djurgården vann det senaste mötet i Stockholm.

– De tidigare resultaten spelar mindre roll just nu i det här läget av serien och det gör egentligen även motståndet. För oss är det viktigaste att hela tiden göra jobbet fullt ut som jag tyckte att vi under långa stunder gjorde mot Frölunda, säger Johansson och avslutar med läget i laget:

– Alla förutom Peter Öberg fanns med på tisdagens träning och åker med ner till Stockholm. Alla är tillgängliga för spel och eftersom vi reser ner redan dagen innan kommer vi att ägna tisdagen till de matchspecifika förberedelserna. Vi ser fram emot matchen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgården - MoDo, TISDAG 1 MARS 19:00, HOVET
hellge: Nu ser vi till att fortsätta på vår tilltänkta 5 matchers segersvit!
Kommentera