1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481629 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1741258

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Gusse:

Så här mycket betyder lokal förankring, tro inte att Viktor Olofsson är unik i det fallet.

"Victor Olofsson har skrivit ett tvåårskontrakt med Frölunda och lämnar därmed Modo.
Forwarden menar att det var ett enkelt beslut att ta efter att Modo degraderats till hockeyallsvenskan."

Byggt på fakta från lag i liknande situationer tror jag nästa säsong kommer att se ut så här för Modo. ( Om dom inte väljer att gå All-In)

Nittio procent av spelarna i nästa års trupp kommer gemene man inte ha en aning om vilka dom är.

Publiksnittet kommer att hamna under 3000 med toppar mot Timrå och Löven samt riktiga bottennapp mot lag som Pantern där det lika gärna kan sitta 1500st på läktarn.

Försäljning och turism runt hockeyn kommer att minska med 75%

Missar man att gå upp första året kommer man att måsta trimma verksamheten ytterligare och om man inte konkar så kommer spelarbudgeten förmodligen att hamna runt 10 miljoner och då mina vänner tror jag att Modo likt Törnrosa kommer att sova i hundra år.

Negativt, Deppigt? Ja.
Verklighetsförankrat, tyvärr ja på den frågan också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sawchuk: Tror du man väljer att gå all-in eller lägger man sig på rygg direkt?
Bybergs uttalanden tyder på att man är beredda att avlida rätt omgående, men jag är inte säker. Vad tycker resten av föreningen? Profiler runt klubben osv.
Jag antar att det lär klargöras under veckan som kommer här, styrelsen skulle ha ett möte idag va? Å andra sidan är det ju Modo vi pratar om så det kan mycket väl ta fram till midsommar innan man bestämmer sig för vilken väg man skall gå.

Jag tror att chansen är liten att man går upp även vid en satsning, det är extremt svårt. Frågan är vad man har att förlora, man kommer som du säger att i stort sett tyna bort och dö ut oavsett om man går all-in eller inte.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sawchuk: Lite provocerande för min del att Victor redan är "grymt laddad" inför nästa säsong. Kanske kunde man ha hållt på nyheten en vecka till.

Kanske kan Modo locka spelare genom vara ett uttalat topplag. Spelare får chansen att spela i ett topplag som siktar på avancemang. Det lär locka spelare som vill högt upp i seriesystemet.
Dessutom har man Fjällräven Center med allt vad det innebär. Man behöver kanske inte vinna budgivningar genom att erbjuda högst löner.
Kommentera