1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478936 inlägg · 4078 ämnen

MoDo - Leksand, bäst av 7

1741548 · » Till forumet


Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Nieminen: Läste den nyss, detta är nog bara förordet till det som komma skall.
Kommentera


Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
hk: Citat från Hägglund (Allehanda):
"I min nästa krönika tänker jag ägna de här raderna åt Per Svartvadet, styrelsen med Tomas Byberg och Mats Melbin i spetsen, om Modos framtid och branta utförsbacke från ett SM-guld till allsvenskan, men nu låter vi Modoiterna slicka såren ett par dagar".

Eller om du vill läsa hela inlägget:

www.allehanda.se/ishockey/shl/hagglund-modos-degradering-ar-ett-praktfiasko-och-helt-logisk#Ishockey

Ser framemot att läsa denna krönika, han brukar vara ganska nyanserad i sina skriverier.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Gusse: "Det har väl alltid varit kval till Elitserien/ SHL? Tror man vann en kvalserie men är inte säker."

Modo vann Division 1 1985 före Troja, de möttes sedan i en Division 1 final.
Modo vann finalen med 3-0 i matcher och gick upp i Elitserien. Troja gick till Kvalserien.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
KulaShaker: Jo "Sommarkollo för ex-proffs" har nämnts här inne fler än en gång, själv är jag inte inne på sportbladet/expressen speciellt ofta men jag tycker att Pelle Hägglund på allehanda har varit rätt bra med att inte hålla gamla hjältar bakom ryggen.
Nu blev det rätt tyst när vi åkte ur, men det är nog bara en sorgepaus.

):
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Nu har väl detta diskuterats bland er supportrar redan men det verkar faktiskt vara tabu i media.
Hoppas ni lyckas sortera ut allt till det bästa!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
hellge: Du har nog helt rätt dessvärre. 1984 när 73:orna var smågrabbar så var största önskan att få lira i modo. Med nuvarande samhällsutveckling där man helst ska sträva nån annanstans än att vara ett lag/bygden trogen blir de få som håller sig till sitt lag ovanliga. Man ska helst vara superstjärna redan som barn i dagens samhälle så varför låta saker och ting ta lite längre tid än nödvändigt verkar många tänka.....trist är det iallafall.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Rytter:

Vad det gäller juniorerna som många tänker att Modo ska bygga kring, såsom Wernblom Jr med flera är det inte alls säkert att de stannar ens till J-20. Enligt mina källor kommer ovan nämnda superlöfte att spela juniorhockey i Nordamerika och ta sig den vägen till NHL. Vad jag förstår överväger Jr att inte ens söka in på hockeygymnasiet.

Att Modo spelar i hockeyallsvenskan eller SHL påverkar inte detta.

Att juniorer inte längre är lojala mot sina klubbar såsom många spelare var förr är numera ett känt faktum. Fast det verkar som individualismen utvecklat sig ännu mer. Numera tänker de inte ens tanken. Man tittar enbart på snabbaste vägen. Hur och vad kan utveckla mig bäst. Man bryr sig inte om klubbmärket. Det finns ingen lojalitet mot klubben som fostrat dem. Man tittar enbart på vad som kan utveckla sig själv som individ, enbart den snabbaste vägen till Nordamerika och pengarna.

I många fall är det inte heller bara spelarna själva som styr. När det gäller Wernblom, Olofsson, bröderna Hedberg i Leksand och många andra har deras pappor haft stort inflytande. Personligen tycker jag att det känns olustigt att driver och bestämmer deras lovande söners öde. De på något sätt visar sin girighet genom sina barn

I Olofsson-fallet sägs det vara en pappa som ruttnade på Modo för att de valde nordamerikaner istället för Jesper. Och Ottawa-scouten Anders Forsberg hjälpte dem att straffa Modo så att de inte ens fick förhandla. Men nu spelar detta inte någon roll längre då Modo är degraderad och Victor kan gå var han vill.

Byberg sa i TV att nu är det slut med att värva nordamerikaner och att nu skulle grannens pojk spela. Faktum är att även den vägen, dvs att satsa på egna juniorer också verkar vara stängd. Grannens pojk vill inte spela. Grannens pojk sticker till Nordamerika redan innan de har blivit färdiga elitspelare.

Jag är pessimist när det gäller Modo. Jag vill inte vara, men jag är. Jag är rätt säker på att vi kommer att bli ett nytt SSK, ett nytt Löven, ett nytt Timrå. Inget ont om dessa anrika klubbar. Men de spelar inte i landets högsta serie och ser inte ut att komma upp i en nära framtid.

Kanske har jag fel. Kanske är hockeykulturen så stark att den lyckas göra oss stora igen.

Den som lever får se. Under tiden åker jag på derby borta mot Löven...
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sawchuk:

Först nu börjar det sjunka in vad som hände i Fredags.

Känns faktiskt bättre än vad jag trodde, hade gissat att man skulle sitta i ett rum och sitta rakt in i en vägg. Kanske är det åldern som gör att man inser att det finns mer allvarligare saker än hockey här i livet. Man kommer fortsätta att vara Modo supporter oavsett serie.

Sedan är det lättare att ta detta än ifall vi skulle blivit utspelade eller ifall det varit jämnt i varje match. Ja jag tycket att vi är ett mycket bättre lag och borde haft sex vinster av de sju matcherna. Men det är tydligt att det var meningen att Leksand skull få en säsong som passar som bok eller film. Det går helt enkelt inte att vinna då.

Vidare känns det som att detta oundvikligt pga sättet som klubben hanterats de senaste åren.

Det enda som ger mig en tår i ögat och lite ångest är när jag tänker på ungdomssatsningen och de lokala spelarna som vann tv-pucken. Är ju fan själv ifall detta betyder att vi inte får se Wernblom,Åström, Gradin mfl i A-lags tröjan.

Sawchuck: Du har bra koll. Vad tror du händer med våra J-lag? Kan vi fortsätta vara attraktiva? Kan vi satsa där och erbjuda bra utbildning samt och chanser att få prova senior-hockey tidigare samt att få större roll och mer speltid jämfört med en shl-klubb. Eller kommer alla lovande juniorer att dra till SHL-lag?

Finns väl exempel på ett par spelare som endast lirat allsvenskan och sedan etablerat sig i NHL bättre/snabbare än de som gått från SHL klubbar. Tänker på Backlund. Berglund, Forsberg, OEL, alla dessa har väl bara lirat allsvenskan? Finns det fler exempel?

Är väl det man får hoppas på som modoit, att vi åren som kommer träffar rätt med några juniorer som utvecklas snabbare än var man trott samt att vi sedan har ett rutinerat och bra lag i övrigt, då kan vi kanske utmana uppåt.

Ska man tänka positivt så har ju Malmö och Leksand nu visat att serien inte är stängd. Sedan borde lag som KHK och Rögle kunna vara lag som kan få det svårt på sikt. Blir också spännande att se hur Leksand klarar sig nästa år, dom hade ju stora delar av sitt lag på kontrakt till nästa år och har dessutom 6millar mindre att handla för. Blir dom en slagpåse?

Det jag önskar mest av allt nu är att de ungdomar som lämnar skriver NHL-kontrakt, för då får vi alla pengar va? Vilka är nära? Borde inte Olofsson, Possler, Grundström vara nära och sedan ev bli utlånade till SHL.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sawchuk:
Var bara trött på honom...
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov:

Att ni ens orkar diskutera Almtuna....Vem bryr sig?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Försakat? Ni klarade inte av att betala era skulder, troligen skrev en del av dem av...
Du vet antagligen inte att staten går in och betalar löner under rekonstruktion....Så ni fick hjälp av staten.... Men antar att det inte fick dig att bli ledsen.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: klart man haft ekonomiska problem. Men vi har aldrig fått hjälp av vare sig kommun eller försakat annat. det är lite skillnad även om det såklart inte är bra.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
"Klart man legat gränsen" jodu.....
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Det är så att mina frågor visar att du inte riktigt hängt med i Almtuna de senaste säsongerna.Håller du ens på dem?

Du reggar dig här igår och det du sysslar med är skriva hånfulla kommentarer och en massa rent trams. Om syftet enbart var för att komma in och håna/tramsa så är det faktiskt synd om dig. Du är dessutom så nonchalant så du orkar inte googla "Almtuna ekonomiska problem", när jag börjar ställa frågor.

Du hävdade igår att AJ var okunnig, sen uttalar du dig själv om ekonomi/misskötsel och håller på ett lag i allsvenskan, samtidigt som du inte vet vad en rekonstruktion är.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Nej du hävdade att Almtuna inte haft ekonomiska problem. Vilket är helt felaktigt
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Nej, berätta gärna mer. Hade du förväntat dig att jag skulle tycka synd om mig själv?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Du vet vad en rekonstruktion är va? Och varför man får genomföra en sådan?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Klart man legat på gränsen, så är det ju.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Man har aldrig använt mer än man har?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Amitiel: För övrigt tror jag det blir väldigt svårt att hitta nån med Anders kompetens som är villiga att ta sig an jobbet, ffa på lång sikt. Alla vet om att det blir ett j-a getingbo men sanslös press.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Jovisst är det knapert och man får vända på varenda krona.
Men vi har aldrig haft det bra om man säger så. Vi har aldrig kunnat vara vårdslösa för vi har aldrig haft något att vara vårdslösa med.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Hakning-Henrik: haha va? Det där har ju varit känt i ett par timmar : ) Han har tom skickat en hälsning via instagram. Trodde du länkade till nåt där det stod att Svarten skulle sitta kvar i 5 år till.... : D
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Aldrig problem med ekonomin?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Ni kan ju alltid sälja aktier för att få in kapital. Sälj 49% och behåll kontrollen, så gjorde väl Gnaget?
Kommentera


Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Amitiel: nej du är inte ensam. Det första jag tänkte när Anders skrev på som tränare var att han hade passat mycket bättre som sportchef. Ffa tusen ggr bättre än Svarten. Han har ju iaf en del erfarenhet av scoutingverksamhet och är otroligt duktig på att hitta och utveckla talanger. Alla Saikare jag känt har rätt konsekvent sagt samma sak: kass matchcoach och för mjäkig men skitbra på att värdera och utveckla spelare. Forsberg har ju tidigare sagt att han är öppen för att återvända till Modo. Tycker man ska sätta honom som sportchef och på nåt hörn inbladad i juniorverksamheten. Han har ju hjärtat på rätt ställe.

Sitter Svarten kvar längre än till hösten kommer jag modo-strejka. Isf har det gått för långt.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: AIS är givetvis inte en perfekt klubb som alltid skötts galant. Men med minimala resurser tycker jag ändå att man nått den framgång som kan förväntas.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Nucky: Jag skulle vilja se Timander i tränarstaben. Jag gillar Timander
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Har du missat Almtuna?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Amitiel: ja, han bör även ha väldigt bra koll på unga svenska spelare med tanke på hans nuvarande yrke
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Rent spontant Leksand,Modo,Västerås,Malmö, även AIK var nära konkurs för några år sedan. Det finns många klubbar som har misshandlats både ekonomiskt och av personer som helldre sett om sig själva än att prioritera klubben.
Det är tragiskt oavsett klubb
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Klas B:
Vilka klubbars skötsel är det som får dig att bli ledsen? Förutom Modo/Västerås då...
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sen lär jag väl vara ensam om det och det lär aldrig hända men tror Anders hade kunnat vara riktigt intressant som sportchef.

Där han får vara snälla trevliga farbrorn som får vara vän med alla och sen en lite argare tränare som får vara den "onda" med piskan.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sven Tuta: Mycket bra exempel på Västerås och Tingsryd.
Västerås är ett exempel som tydligast visar hur man INTE ska göra. Där har man försakat HELA juniorverksamheten och bara tänkt kortsiktigt om man ens tänkt överhuvudtaget. Nu har man satt hela klubbens existens på spel till följd av en icke existerande scouting av spelare och vårdslösa affärer. När ekonomichefen i Västerås varnade och sa att klubben va illa ute, ja då svarade klubben med att ge denne sparken. Det gör fan ont att se en klubb bli misshandlad även om det inte är ens egen.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Bad_Brett:

Fast jag tror än att det hade funkat med Anders om han fått mer tid på sig och en mer erfaren back tränare än Alavaara.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Lite sen på pucken men fy fan så tråkigt ni åkte ur. Hoppas verkligen ni tar er tillbaka till SHL redan nästa säsong. Jag hoppas det i slutändan var positivt för er då klubben känts vanskött de senaste åren med en massa konstiga värvningar.
Inte alltid fel att börja om på "ny" kula.
Lycka till och hoppas vi möts i SHL snart igen.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Bad_Brett: Exakt vad jag skrikit efter, slut med inavelsförvaltningen, driv detta som ett företag ska med 150 mille i omsättning. Gör rätt för en gångs skull

Mkt handlar om rätt folk, gör / satsa rätt, små medel kan höra underverk.
Jämför Tingsryd mot Västerås, det är ett mkt bra exempel. Tingryd tvåa och får kvala och Västerås toknära konken.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
jå1:

Jag tror på en satsning som säkrar en topplats eller åtminstone en plats i slutspelsserien. Sen lastar man in en skottkärra med pengar och kryddar truppen med det bästa som går att få tag på inför avslutningen.
Kommentera


Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
jå1: Hur blev det med ishallen, vem äger den nu?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Carl Lejonkräk:

I grund och botten är det en fråga om kompetens. Det är lätt att stirra sig blind på felaktiga domslut, skadebekymmer, små marginaler etc. Men har man kompetensen internt, kommer framgångarna förr eller senare. I MoDo har man inte haft det de senaste 10 åren och framförallt inte med tanke på hur mycket mer pengar klubben omsätter nu. Eller omsatte.

Det finns några uppenbara exempel:

- Charlotte kapade budgeten med 5 miljoner efter att Svartvadet hade värvat Ahnelöv
- Svartvadet har ~30 misslyckade värvningar på sitt CV
- Forsberg fick sparken för att den offensiva spelidén inte fungerade med de nya större zonerna. Perra kom in och räddade kvar klubben med sitt tråkiga 1-3-1-spel. Därefter var det dags för Huras, som hade ett ännu galnare tänk än Forsberg.
- En marknadschef som stupfull på viktiga möten med sponsorer

Listan kan egentligen göras hur lång som helst. Nu är det hög tid att plocka in högutbildade, drivna, intelligenta personer som kan styra upp det här. Inte bara 1-2 stycken, utan det måste vara klubbens signum. Inga fler kompistjänster till gamla trotjänare, utan nu är det dags att ha stenhårda rekryteringsprocesser.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Modo borde slanta upp fallskärmen till filpula
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Nucky: Runt 7 miljoner förra säsongen.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Carl Lejonkräk:
Kör hårt...
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
jå1: hur stor spelarbudget har Timrå?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Äh lägg av jag är inte mer pessimistisk än någon annan och Modo är mitt lag i Allsvenskan, jag håller på er till 100%. Däremot tror jag att ni har bäst chans att gå upp direkt, annars kan det ta tid. Jag hänger här för att jag bryr mig om Modo, Modo berör mig.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Modo kommer tillbaka förr eller senare. Men det måste kännas roligare att titta på ett lag med själ i HA än ett lag helt utan hjärta i ES.
Missförstå mig rätt.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Carl Lejonkräk:
Ja fast desto roligare om det misslyckas så kan ju du fortsätta hänga här och skriva att det går dåligt... Så det blir ju fortfarande mysigt för dig.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Tarasov: Inte så mysigt kanske om Svartvadet ska förvalta pengarna.
Kommentera

1741548 · »