1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1741495

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Sawchuk:

Först nu börjar det sjunka in vad som hände i Fredags.

Känns faktiskt bättre än vad jag trodde, hade gissat att man skulle sitta i ett rum och sitta rakt in i en vägg. Kanske är det åldern som gör att man inser att det finns mer allvarligare saker än hockey här i livet. Man kommer fortsätta att vara Modo supporter oavsett serie.

Sedan är det lättare att ta detta än ifall vi skulle blivit utspelade eller ifall det varit jämnt i varje match. Ja jag tycket att vi är ett mycket bättre lag och borde haft sex vinster av de sju matcherna. Men det är tydligt att det var meningen att Leksand skull få en säsong som passar som bok eller film. Det går helt enkelt inte att vinna då.

Vidare känns det som att detta oundvikligt pga sättet som klubben hanterats de senaste åren.

Det enda som ger mig en tår i ögat och lite ångest är när jag tänker på ungdomssatsningen och de lokala spelarna som vann tv-pucken. Är ju fan själv ifall detta betyder att vi inte får se Wernblom,Åström, Gradin mfl i A-lags tröjan.

Sawchuck: Du har bra koll. Vad tror du händer med våra J-lag? Kan vi fortsätta vara attraktiva? Kan vi satsa där och erbjuda bra utbildning samt och chanser att få prova senior-hockey tidigare samt att få större roll och mer speltid jämfört med en shl-klubb. Eller kommer alla lovande juniorer att dra till SHL-lag?

Finns väl exempel på ett par spelare som endast lirat allsvenskan och sedan etablerat sig i NHL bättre/snabbare än de som gått från SHL klubbar. Tänker på Backlund. Berglund, Forsberg, OEL, alla dessa har väl bara lirat allsvenskan? Finns det fler exempel?

Är väl det man får hoppas på som modoit, att vi åren som kommer träffar rätt med några juniorer som utvecklas snabbare än var man trott samt att vi sedan har ett rutinerat och bra lag i övrigt, då kan vi kanske utmana uppåt.

Ska man tänka positivt så har ju Malmö och Leksand nu visat att serien inte är stängd. Sedan borde lag som KHK och Rögle kunna vara lag som kan få det svårt på sikt. Blir också spännande att se hur Leksand klarar sig nästa år, dom hade ju stora delar av sitt lag på kontrakt till nästa år och har dessutom 6millar mindre att handla för. Blir dom en slagpåse?

Det jag önskar mest av allt nu är att de ungdomar som lämnar skriver NHL-kontrakt, för då får vi alla pengar va? Vilka är nära? Borde inte Olofsson, Possler, Grundström vara nära och sedan ev bli utlånade till SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Rytter:

Vad det gäller juniorerna som många tänker att Modo ska bygga kring, såsom Wernblom Jr med flera är det inte alls säkert att de stannar ens till J-20. Enligt mina källor kommer ovan nämnda superlöfte att spela juniorhockey i Nordamerika och ta sig den vägen till NHL. Vad jag förstår överväger Jr att inte ens söka in på hockeygymnasiet.

Att Modo spelar i hockeyallsvenskan eller SHL påverkar inte detta.

Att juniorer inte längre är lojala mot sina klubbar såsom många spelare var förr är numera ett känt faktum. Fast det verkar som individualismen utvecklat sig ännu mer. Numera tänker de inte ens tanken. Man tittar enbart på snabbaste vägen. Hur och vad kan utveckla mig bäst. Man bryr sig inte om klubbmärket. Det finns ingen lojalitet mot klubben som fostrat dem. Man tittar enbart på vad som kan utveckla sig själv som individ, enbart den snabbaste vägen till Nordamerika och pengarna.

I många fall är det inte heller bara spelarna själva som styr. När det gäller Wernblom, Olofsson, bröderna Hedberg i Leksand och många andra har deras pappor haft stort inflytande. Personligen tycker jag att det känns olustigt att driver och bestämmer deras lovande söners öde. De på något sätt visar sin girighet genom sina barn

I Olofsson-fallet sägs det vara en pappa som ruttnade på Modo för att de valde nordamerikaner istället för Jesper. Och Ottawa-scouten Anders Forsberg hjälpte dem att straffa Modo så att de inte ens fick förhandla. Men nu spelar detta inte någon roll längre då Modo är degraderad och Victor kan gå var han vill.

Byberg sa i TV att nu är det slut med att värva nordamerikaner och att nu skulle grannens pojk spela. Faktum är att även den vägen, dvs att satsa på egna juniorer också verkar vara stängd. Grannens pojk vill inte spela. Grannens pojk sticker till Nordamerika redan innan de har blivit färdiga elitspelare.

Jag är pessimist när det gäller Modo. Jag vill inte vara, men jag är. Jag är rätt säker på att vi kommer att bli ett nytt SSK, ett nytt Löven, ett nytt Timrå. Inget ont om dessa anrika klubbar. Men de spelar inte i landets högsta serie och ser inte ut att komma upp i en nära framtid.

Kanske har jag fel. Kanske är hockeykulturen så stark att den lyckas göra oss stora igen.

Den som lever får se. Under tiden åker jag på derby borta mot Löven...
Kommentera