1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478985 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1741508

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
Rytter:

Vad det gäller juniorerna som många tänker att Modo ska bygga kring, såsom Wernblom Jr med flera är det inte alls säkert att de stannar ens till J-20. Enligt mina källor kommer ovan nämnda superlöfte att spela juniorhockey i Nordamerika och ta sig den vägen till NHL. Vad jag förstår överväger Jr att inte ens söka in på hockeygymnasiet.

Att Modo spelar i hockeyallsvenskan eller SHL påverkar inte detta.

Att juniorer inte längre är lojala mot sina klubbar såsom många spelare var förr är numera ett känt faktum. Fast det verkar som individualismen utvecklat sig ännu mer. Numera tänker de inte ens tanken. Man tittar enbart på snabbaste vägen. Hur och vad kan utveckla mig bäst. Man bryr sig inte om klubbmärket. Det finns ingen lojalitet mot klubben som fostrat dem. Man tittar enbart på vad som kan utveckla sig själv som individ, enbart den snabbaste vägen till Nordamerika och pengarna.

I många fall är det inte heller bara spelarna själva som styr. När det gäller Wernblom, Olofsson, bröderna Hedberg i Leksand och många andra har deras pappor haft stort inflytande. Personligen tycker jag att det känns olustigt att driver och bestämmer deras lovande söners öde. De på något sätt visar sin girighet genom sina barn

I Olofsson-fallet sägs det vara en pappa som ruttnade på Modo för att de valde nordamerikaner istället för Jesper. Och Ottawa-scouten Anders Forsberg hjälpte dem att straffa Modo så att de inte ens fick förhandla. Men nu spelar detta inte någon roll längre då Modo är degraderad och Victor kan gå var han vill.

Byberg sa i TV att nu är det slut med att värva nordamerikaner och att nu skulle grannens pojk spela. Faktum är att även den vägen, dvs att satsa på egna juniorer också verkar vara stängd. Grannens pojk vill inte spela. Grannens pojk sticker till Nordamerika redan innan de har blivit färdiga elitspelare.

Jag är pessimist när det gäller Modo. Jag vill inte vara, men jag är. Jag är rätt säker på att vi kommer att bli ett nytt SSK, ett nytt Löven, ett nytt Timrå. Inget ont om dessa anrika klubbar. Men de spelar inte i landets högsta serie och ser inte ut att komma upp i en nära framtid.

Kanske har jag fel. Kanske är hockeykulturen så stark att den lyckas göra oss stora igen.

Den som lever får se. Under tiden åker jag på derby borta mot Löven...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Leksand, bäst av 7
hellge: Du har nog helt rätt dessvärre. 1984 när 73:orna var smågrabbar så var största önskan att få lira i modo. Med nuvarande samhällsutveckling där man helst ska sträva nån annanstans än att vara ett lag/bygden trogen blir de få som håller sig till sitt lag ovanliga. Man ska helst vara superstjärna redan som barn i dagens samhälle så varför låta saker och ting ta lite längre tid än nödvändigt verkar många tänka.....trist är det iallafall.
Kommentera