1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481839 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1753000

Sv: Silly Season
FH - avdammad: ja ser inte bättre ut faktiskt, Modo har hamnat med skägget i brevlådan. Jag tror att man fortfarande inte riktigt har smält att det är allsvenskan och inte SHL som gäller, tycker det känns så ochså bara man läser i tidningen.
En liten klubb, med liten börs i en liten stad.

Men, vad ska de göra då? Man måste ju få ihop en spelartrupp annars så får man väl lämna över platsen till nån i allettan.

Värvningarna känns sådär - vissa bra o spännande tex Persson men andra känns avdankade tex Edblom, men börs o spelarmarknad o liten stad tillåter inte så mycket mer.

Så att satsa mer på egna produkter känns naturligt bara de platsar, kan nog dra en del publik då man bor granne med grannens grabb. Nu har jag inte följt junisverksamheten så jag kan inte uttala mig så mycket men uppenbarligen bedömmer man att många av dem inte riktigt håller för allsvenskan o då är bättre med en rutinerad men dalande gammal modoit.Hade personligen gärna sett den dära Skröder`n krita på för jag tror ändå han fortfarande har kompetensen att hänga 20 kassar i denna serie.

Tror säkert man vill göra en Fröunda o satsa på unga talanger då de är billigare, problemet är ju att alla andra klubbar letar ju med ljus o lykta med så konkurrensen är stor,

Det viktiga är väl att första året så får hela organisationen "sätta sig". Utvärdera detta med sportråd efter en säsong, utv'ärdera nya VD,n osv. Fungerar det inte så ändra på det.Bara att kansliet gått ned med 11 heltidstjänster säger ju sitt. Tror vi får sänka ribban - skynda långsamt - sätt en plan för när man ska ha tagit sig tillbaka, få med sponsorer o hela stan på den planen - första året sikta på playoff, andra året ska vi nå dit, tredje året ska vi ha som mål möta ett shl kag, 4 o femte året ska vi ha gått upp, misslyckas man, gå bak till ruta 2, ......(efter 20 år är vi tillbaka :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
Mydar: Jag har ju länge hört allt skryt från Modo om hur duktiga juniorer man producerar fast man sällan sett dem i SHL Modo. Jag pratar om tiden efter Foppa och gänget. Heart of Hockey - tiden. Jag kan förstå att det varit tufft för juniorerna att slå sig in i ett elitserielag, somliga lag lyckades bra, men inte Modo.
Nu när Modo är i Allsvenskan kan man verkligen tycka att det borde fyllas på med alla dessa talanger. Men man ser ju inte riktigt det. Ett par 3 ja, men inte mer.
Och från VD och sportchef mm så var det den satsning man skulle göra i år. Jag ser inte att man lyckats med det. Eller så har man överskattat sina ungdomar.
Bara en reflektion från grannlaget bredvid.
Kommentera

Sv: Silly Season
Mydar: Det är ju så det är. Man räknade inte alls med att åka ur och har kommit in ruggigt sent på banan med en dåligt preppad budget och krasslig självbild. Då ser det ut såhär. Vi får hoppas att AJ och FO kan bygga upp något på sikt här, men från början blir det råttufft läge att gå in i serien.
På ett känslomässigt plan kan jag ju sympatisera med dem, mycket tyder på att de hade en riktigt stark SHL-trupp på gång. Det kostar på att konstatera att ett potentiellt sett bra jobb är gjort förgäves när det dessutom är ett faktum baserat på missade öppna mål och stolpträffar, men det ursäktar inte hur slarvigt man på sportsidan förberett alternativet, nämligen inte alls. Nu blir det ett långt och mödosamt grävande upp ur gropen.
Kommentera

Sv: Silly Season
Mydar:

Grannens grabb är ett naivt koncept i dagens hockey, det funkade prima förr. Det är annat idag, mycket tuffare konkurrens. Se Frölunda de har massa unga hungriga juniorer osv. Men de är inte grannensgrabb. Skellefteå lyckades verkligen fint men det går inte sticka under stolen att det är rejält kryddat med kompetens utifrån.

Det har varit fruktansvärt att ledsamt att se utvecklingen hitills, hoppas innerligt på något mirakel angående sista pusselbitarna i laget och tydligt kommunicerad målsätning. Är i blindo nu.

Känslan: tänka spetsen in, förlängning med en Skröder som inte försäsongstränar.
Kommentera