1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479809 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1760875

Sv: Silly Season
MoDo's scouting har som bekannt varit bristfällig senaste åren. Det finns förvisso fina undantag (Nylander, Önerud, Emil P, V Lööv).

Men likt förba..at, det är ju en trend som måste brytas om vi ska kunna komma tillbaka till SHL. Att ha bättre koll på vad man värvar är ett måste. Därför tycker jag try-outer är rätt väg att gå.

Jag har svårt att se vad som skulle vara problemet med att man använder try-outer (nån skrev det tidigare). Färdiga lag kanske inte ska använda korta kontrakt allt för mycket. Men är man i MoDos situation ser jag bara fördelar.

Luoma säger ju själv att han siktar på SHL. Han är i MoDo för att visa upp sig, ungefär som Salmela gjorde för några år sedan:

www.hockeysverige.se/2016/08/10/mikko-luoma-tranar-med-division-1-klubb-jag-vill-spela-i-sverige/

Tror inte han är dyr för MoDo. Men visst vi betalar nog mer än HC Dalen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
WarEvryPractice:

Märkligt att ingen här inne verkar ha lärt sig ett skit. Ni gnäller på Svarten, men själva är ni ju precis lika icke-analytiska.

Problemet är inte att vi värvat dåligt. Problemet är att vi kickat spelare till höger och vänster. De var liksom inte goda noga för Modo. Det här tyder ju så klart på avsaknad av långsiktiga planer och strategi. Problemet blir att man får ingen kärna. Och talangutvecklingen blir extremt lidande.

Hade vi inte kickat spelar nertill höger och vänster hade vi haft en kärna av spelare som madsen, molinder, kfop, häggström, för de lägre formationerna och Ritola + edwin hedberg i de högre. Jens Westin, Ludwig Byström, Eddie Larsson på backen. Och många fler namn kan nämnas. Inte fan hade de misslyckats så kapitalt i ett kval som legoarmen av transatlanter gjorde i våras. Och spelare som albin carlsson t.ex. hade tagit steget till en fullfjädrad SHL-spelare.


Jämför SAIK. Inte fan har de bara supertalanger. Pontus Petterström är en grovjobbare utan offensiva skills en han tillför en jävla massa. Och Adam Petterson, hur många år har han fått på sig att utvecklas? De bygger konsekvent i en och samma riktning och de låter det ta tid.

Inte som Modo, som hattar helar tiden.
Kommentera