1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1760880

Sv: Silly Season
WarEvryPractice:

Märkligt att ingen här inne verkar ha lärt sig ett skit. Ni gnäller på Svarten, men själva är ni ju precis lika icke-analytiska.

Problemet är inte att vi värvat dåligt. Problemet är att vi kickat spelare till höger och vänster. De var liksom inte goda noga för Modo. Det här tyder ju så klart på avsaknad av långsiktiga planer och strategi. Problemet blir att man får ingen kärna. Och talangutvecklingen blir extremt lidande.

Hade vi inte kickat spelar nertill höger och vänster hade vi haft en kärna av spelare som madsen, molinder, kfop, häggström, för de lägre formationerna och Ritola + edwin hedberg i de högre. Jens Westin, Ludwig Byström, Eddie Larsson på backen. Och många fler namn kan nämnas. Inte fan hade de misslyckats så kapitalt i ett kval som legoarmen av transatlanter gjorde i våras. Och spelare som albin carlsson t.ex. hade tagit steget till en fullfjädrad SHL-spelare.


Jämför SAIK. Inte fan har de bara supertalanger. Pontus Petterström är en grovjobbare utan offensiva skills en han tillför en jävla massa. Och Adam Petterson, hur många år har han fått på sig att utvecklas? De bygger konsekvent i en och samma riktning och de låter det ta tid.

Inte som Modo, som hattar helar tiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
Ogie Ogilthorpe:

Det är inte bara min egen slutsats att MoDos scouting varit dålig. Det har tex Markus Näslund, Anders Forsberg och Foppa sagt i intervjuer när de sammanfattat sin tid i MoDo. Så det är ju svårt att bortse från det.

Visst kan man ha haft dåligt tålamod också. De finns spelare de borde försökt behålla (Eddie L, Timashow etc).

Molinder och K-Fop hade man ju ett stort tålamod med. Iofs var det lite konstigt att K-Fop försvann efter sin bästa säsong i MoDo. Men som utomstående är de ju svårt att säga om MoDo gjorde fel när vi inte vet vad som ligger bakom.
Kommentera

Sv: Silly Season
Ogie Ogilthorpe:
Instämmer helt, varpå man kanske inte som modoit skall ha för stora förhoppningar om att man klarar av att ta steget upp till shl på några år.
Bygg en stomme, utveckla spelarna, se potentialen och låt det ta tid så kommer det bli en stabil förening på sikt.
Kommentera