1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479927 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1760907

Sv: Silly Season
WarEvryPractice: Molinder hade man ju faktiskt ett väldigt tålamod med måste jag säga. Den evigt lovande talangen.
K-fop har jag precis osm JFK är inne på läst en del om att han skulle ha begärt väldigt hög lön.
Madsen, ja där cirkulerade ju rykten om lite allt möjligt.

Det vi har varit så oerhört dålig på är ju just att förvalta spelarna vi har. Vad är det som gör att Björn Svensson kommer hit, spelar jätte jätte bra, men sen tynar bort till snäppet under dussinlirare?

Soutingen har varit dålig, men det beror nog på vad man jämför med. Jämfört med NHL där Foppa, Macke och Anders har referenser ifrån, ja helt klart mycket sämre. Jämfört med alla andra lag i SHL? Nja där har det nog vare väldigt mkt gissningar även hos andra... Än om det såklart blir bättre och bättre. Och vi var nog ändå på den sämre skalan i vilket fall. ;)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
Monno: Jämfört med andra svenska lag tror jag inte heller MoDos scouting har varit så mycket sämre. Problemet är att vi har lite pengar och vi har inte råd med så värst många bommar.

Jag menar istället att scoutingen har varit dålig jämfört med vad den borde kunna vara. Mitt förslag för bättre scouting har varit att ha ideella scouter. Bygga upp en organisation som är större än NHL-lagens och verkligen få koll på sjukt många spelare. Men det förslaget är kanske lite flummigt, det krävs att några bitar kommer på plats innan det skulle funka (tex mjukvara)

Därför tycker jag try-outer känns som en bra väg att gå för MoDo just nu.

Ja, de där fenomenet med Svensson har jag också funderat på. Är det en synvilla eller är det verkligen så att tex Björn blev sämre under tiden i MoDo? Vem vet.

Nåja nu lämnar jag den här diskussionen för denna gång. Viktigare saker på gång.

Det är ju match ikväll!
Kommentera

Sv: Silly Season
Monno: Björn Svensson är en mycket speciell person. Det finns en anledning till att han inte blev kvar i Malmö trots att han presterade väldigt bra på isen. Timashov var också en väldigt speciell person på sidan av isen.

Det finns ibland anledningar till att man gör sig av med vissa spelare trots att de presterar bra. Tydligast var väl Lapierre i vintras, men det är långt ifrån första gången ett lag till synes utan orsak väljer att klippa banden till en spelare...
Kommentera