1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482595 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1787731

Sv: Modo-SSK 170103
J F K:

Oavsett hur professionell man är, kommer man såklart till en punkt där man kollektivt börjar bry sig någon procent mindre. Tror inte du ska underskatta vilken effekt ledarnas beteende har på moralen. Det kan räcka med att en chef åker på en till synes onödig tjänsteresa för att det ska bli missnöje bland personalen.

Även om det är svårt att se varför en sparkning av sportchefen mitt under säsongen skulle påverka laget direkt, är jag ändå övertygad om att så är fallet. Småsaker som att AJ kan ha fått förnyat självförtroende när klubben visar att de inte går den konventionella vägen och sparkar tränaren eller materialaren börjar vissla i korridorerna. Det var trots allt ett statement att MoDo gjorde sig av med en av de största eldsjälarna i modern tid. Jag tror det påverkar en hel del.

Sedan har Styf gjort det jättebra såklart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-SSK 170103
Bad_Brett:
Jag köper ditt resonemang, men jag håller inte med. Det är inte så att spelarna bländade oss med sitt stenhårda jobb igår. Det var inte så att man blivit imponerad mot Tingsryd och flera andra matcher heller. kort sagt. Det är inte så att inställningen plötsligt blivit flera klasser bättre. Det har den inte vad jag kan se.

Det som blivit flera klasser bättre är försvarsspelet. Med den inställningen vi hade igår skulle vi inte vunnit om vi inte hade sorterat in spelarna i slotet, istället som innan december där vi skulle jagat oss blå i egen zon och släppt till massor av fantastiska skottlägen mitt framför mål.

Man kan bevisa det mesta utifrån statistik och jag tycker att ditt resonemang gör just det. Jag tror att spelarna trivs i och med att det är kallare ute. Därför kan man lätt peka på att det är vädret som gjort att vi lyft. Det är precis lika statistiskt säkerställt som att Svartvadets uppsägning påverkat.
Kommentera

Sv: Modo-SSK 170103
Bad_Brett:
Nu är det ganska kort tid efter Svartvadets uppsägning, däremot var Svartvadet GM under en lång tid.

Flera faktorer kan ha påverkat, bla annat Svartvadets uppsägning. Jag tror att spelarna fick en känsla av "nystart", man kunde lägga bort bördan av den lite tyngre inledningen.

Man har inte en laguppställning där OH/DP/AE har bärande roller. Numer är bara två av dem med i uppställningen, och endast en av dem spelar mer än 20 per match. Kan ha fel men kan inte påminna mig om att AE lirat mer än 20 nån match. Stor-Janne har kommit istället vilket är en uppgradering. Sellgren men även Lindgren har lyft sig, förhoppningsvis kan även Stenqvist lyfta sig.

Man har justerat "pressen", jagar inte bort sig på samma sätt.

Även Skröders intåg, som gör att vi har 3 kedjor som kan komma in i offensiv zon ist för två.

Finns säkert fler faktorer, och vi får inte heller utesluta möjligheten att mina slutsatser är felaktiga:);)
Kommentera