1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484533 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1834807

Sv: Apropå ingenting...
Yoda Marklund:

"Även om det inte vart nåra Foppa Näslunds de senaste åren så håller er talangverksamhet hög klass"

Ett problem är att många runt om i sveriga bara tänker på Foppa och Näslund när man nämner modo och juniorer och det är lätt att säga att juniorverksamheten har stannat av, för sådana spelare är det inte många som fått fram eller kommer att få fram. Visst att vi hade några år när det gick lite tyngre, men kollar man på spelarna som kommit fram via J20 och A-lag är det svårt att matcha för många klubbar över tid.

Spelare som Sedin,Enström,Hedman har ju verkligen lyckats i NHL, sedan har vi ett gäng som gått via Modo och där vi i varierande grad har del i framgången t.ex som Edler, Steen, Hägg, A Forsberg, Ullmark, Kempex2, Nylander osv. Sedan har vi ett par i AHL och juniorligorna i Kanada/USA också.

Även i SHL har vi flera duktiga spelare Olofssonx2, Possler, Grundström, Jakobsson för att nämna några.

Självklart vill man att klubben ska få fram nya Foppa och Näslunds men jag är stolt över hur många spelare en liten klubb som Modo och stad som Övik faktiskt utbildat genom åren och gjort till spelare på NHL/KHL/SHL/AHL/HA nivå.

Får man bara fram en kull som utvecklas snabbt samtidigt samt att nyförvärven blommar ut ska man kunna utmana uppåt, tror tyvärr att det inte kommer hända i år dock.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag är övertygad om att det går alldeles utmärkt för en talafull spelare att spela på allsvensk nivå och sedan gå till NHL. Skillnaden mellan botten i elitserien och toppen i allsvenskan är inte milsvid. Men det är tyvärr få spelare som har den insikten själva utan lockas av pengar mm. Vilket inte är konstigt heller egentligen.
Att få vara dominant i allsvenskan och bygga självförtroende kan vara oerhört viktigt mot att harva i en 3-4 lina i SHL.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

Det är det jag menar. Ni har en jävligt bra talangverksamhet, mycket hockeykultur i bygden och ni har bra ledare, helt klart. Skillnaden nu blir att mellanskiktet (toppen blir NHL) kommer att söka sig vidare, vilket är förståeligt när ni inte spelar i högsta serien. Ni borde då rådgiva dem att gå till oss, bättre att de stannar i Norrland än att de går till köpelagen i söder! :-)
Kommentera