1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478598 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1840466

Sv: Modo - Troja 7/10
J F K: Nej båda gör inte fel, Sellgren gör! Om Häggström (som inte skall ha en markering i det läget öht) helt plötsligt inser att killen som skall ha markeringen framför mål är någon annanstans så tvingad ju Häggström försöka täcka upp för (i detta fallet Sellgren) men han hinner helt enkelt inte upp och låsa spelaren som får en klubba på pucken, det är och kommer aldrig kunna anses som Häggströms miss. Den enda att beskylla målet för är Sellgren!

Det övriga stämmer säkert med leksandsmatchen, men faktum är att Häggström gör ett fantastiskt jobb i boxen så nog får man anse att han överlag gjort sitt jobb
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Troja 7/10
Gavelo: Har man ändrat det där? I min värld är det centern och de två backarna som företrädelsevis ska ha markering på motståndarnas forwards. (Ja, backarna i första hand och centern mer som stöd).
Hur kan inte Häggström väntas ta markering när han är närmast killen, där får jag inte ihop det. Ja, Sellgren kanske är ute och cyklar, men finns det då inget som helst krav på att någon annan ska täcka upp?

Problemet för mig är just att Häggström inte tittar upp tidigare. Han har varit inblandad i väldigt många mål bakåt på sistone och jag tycker mig se ett mönster. Där andra forwards täcker upp om en back gör en felbedömning så gör inte ha det.
Kommentera