1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474579 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1840468

Sv: Modo - Troja 7/10
Gavelo: Har man ändrat det där? I min värld är det centern och de två backarna som företrädelsevis ska ha markering på motståndarnas forwards. (Ja, backarna i första hand och centern mer som stöd).
Hur kan inte Häggström väntas ta markering när han är närmast killen, där får jag inte ihop det. Ja, Sellgren kanske är ute och cyklar, men finns det då inget som helst krav på att någon annan ska täcka upp?

Problemet för mig är just att Häggström inte tittar upp tidigare. Han har varit inblandad i väldigt många mål bakåt på sistone och jag tycker mig se ett mönster. Där andra forwards täcker upp om en back gör en felbedömning så gör inte ha det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Troja 7/10
J F K: Alla spelare har olika positioner och roller, när man frångår detta så skapar det problem, som när Sellgren lämnar sin position lämnar detta Häggström i en sits där han tvingas täcka upp för Sellgren, något han inte hinner med. Backarna skall ha varsin stolpe och forwards skall trycka ut spelarna i hörnen och tillsammans med backarna se till att man inte kan bryta in på kassen bakom förlängd, ofta brukar Cenetrn positionera sig i slottet men i detta fallet har Häggström jagat bakom kassen och blir sen helt ensam att försvara slottet eftersom båda backarna är på tok för långt upp i banan och tar inget hemjobb, närmast i hemjobbet är Karlqvist. På bilden är det sekvensen där pucken spelas in i slottet och båda backarna befinner sig i samma tekningscirkel, Karlqvist är närmast puckföraren och Häggström står vänd mot skytten
Kommentera