1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

296058 inlägg · 3792 ämnen

Inlägg #1841701

Sv: Modo - SSK 11/10
Rytter:
Spontant känner jag att vi inte är i behov av nåt särskilt, det känns som det lag vi har mkt väl kan sluta topp-2 utan någon förstärkning, särskilt om vi får utveckling på den 6:e backen samt någon/några fw.

När det gäller Lavoie så är det en kille som ändå gjorde 50p, då bör man ta sig en funderare. För även om man inte driver kedjan så är det såpass mkt poäng att spelaren ifråga besitter kvalité. För egen del bryr jag mig inte så mkt om att eventuellt inte är center, utan tycker man se till kedjan totala offensiva slagstyrka. Man behöver inte fundera så mkt på centern som skall spela mellan Panarin/Kane kedjan kommer alldeles oavsett ha offensiv slagkraft.

Nu har vi Karlqvist som vi vet kan producera, ge honom rätt lekkamrat och jag är övertygad om vi mkt väl kan ha 4 spelare som snittar 1p/match och den kedjan kommer ha rejäl slagkraft även om Häggström centrar. Vi har dessutom ett alternativ till det är stoppa in en bra ytter med Öhman/Björklund, vilket skulle kunne höja den kedjan ett par snäpp.

Nackdelen är givetvis hur det skulle slå mot utvecklingen på Whalgren/OSL/Alba/Wernblom/Karlström, men samtidigt så vet vi att det vi kommer åka på skador/sjukdomar/avstängningar så de kommer få spela en del ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - SSK 11/10
ivandrago: Micke Johansson vore väl på sätt och vis drömmen.
Kanske inte den största grovjobbaren man hittar men håller hög SHL klass i spelsinne och spelfördelare. Men lär vara dyr än om poängen inte kommit i Brynäs.

Men håller med om att man är korkade om man åtminstone inte kollar vart Lavoie står i kostnad ungefär. Det är en för bra spelare på denna nivå för att åtminstone inte kolla läget. Kan ju ligan också.
Kommentera

Sv: Modo - SSK 11/10
ivandrago:

Kan förstå resonemanget och köper det. Ska vi förstärka ska det vara spets och inte bredd. Men jag tycker ändå man kan vara lugn fram till omgång 15-20 innan man börjar fundera på förändringar. Ligger vi i toppen fram mot januari och sedan ska in i en allsvensk final eller slutspelsserie hoppas jag sponsorer mfl öppnar plånboken så vi kan förstärka. Se hur mora lyckades med t.ex Bailey.

Men personligen tar jag ändå en center ifall jag får välja och det finns två spetsspelare som är villiga att skriva på för oss och den andra är en ytter. Anledningen är just att yttrar har vi gott om och vill gärna inte offra utvecklingen på de yngre yttrarna, samt att jag tror det balanserar laget bättre.

Inga dåliga yttrar du jämförde med ;-)
+2
Kommentera