1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298717 inlägg · 3804 ämnen

Inlägg #1841596

Sv: Modo - SSK 11/10
ivandrago:

Känns som vi kan avstå från honom.

Ser Brynäs-SAIK. Om Johansson inte får förlängt med Brynäs och ingen annan SHL klubb vill plocka upp honom så borde vi gå all-in där. Han skapar mycket men det syns inte i poängprotokollet 1p på 7 matcher. Det är en sådan center vi skulle ha fått tag i som verkligen lyfter laget och kan servera t.ex Karlkvist.

Är förmodligen för bra för HA, men det är en spelare som skulle kunna skapa offensiv i en andrakedja. Är förmodligen 0% chans för oss, går han till HA lär väl Leksand ligga bäst till, men lek med tanken att han skulle gå till oss och få igång produktionen, när han har flyt i spelet är det en spelare som skulle kunna skrämma ett SHL lag i ett kval med sina kvaliteter, han är en sådan som skapar offensiv på egen hand.

Om vi placerar oss högt i serien och funderar på att gå långt i slutspelsserien eller igenom den hockeyallsvenska finalen så kommer vi behöva en till producerande kedja och det är då en center vi behöver. Vi kan ju vänta ett tag till på Häggström/Öhman, men om inte produktionen kommer igång efter 15-20 matcher måste vi leta något.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - SSK 11/10
Rytter:
Spontant känner jag att vi inte är i behov av nåt särskilt, det känns som det lag vi har mkt väl kan sluta topp-2 utan någon förstärkning, särskilt om vi får utveckling på den 6:e backen samt någon/några fw.

När det gäller Lavoie så är det en kille som ändå gjorde 50p, då bör man ta sig en funderare. För även om man inte driver kedjan så är det såpass mkt poäng att spelaren ifråga besitter kvalité. För egen del bryr jag mig inte så mkt om att eventuellt inte är center, utan tycker man se till kedjan totala offensiva slagstyrka. Man behöver inte fundera så mkt på centern som skall spela mellan Panarin/Kane kedjan kommer alldeles oavsett ha offensiv slagkraft.

Nu har vi Karlqvist som vi vet kan producera, ge honom rätt lekkamrat och jag är övertygad om vi mkt väl kan ha 4 spelare som snittar 1p/match och den kedjan kommer ha rejäl slagkraft även om Häggström centrar. Vi har dessutom ett alternativ till det är stoppa in en bra ytter med Öhman/Björklund, vilket skulle kunne höja den kedjan ett par snäpp.

Nackdelen är givetvis hur det skulle slå mot utvecklingen på Whalgren/OSL/Alba/Wernblom/Karlström, men samtidigt så vet vi att det vi kommer åka på skador/sjukdomar/avstängningar så de kommer få spela en del ändå.
Kommentera

Sv: Modo - SSK 11/10
Rytter: Det är lite dyster stämning i brynäsboken, men släpper bara mora in lite snabba mål är Brynäs ikapp...
+1
Kommentera