1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481494 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1845954

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Gäsp: A-jun har väl den där Sundell som ansvrgis på något sätt? Han kan inte ishockey...

Juniorerna spelar fortfarande för att vinna. De spelar inte för att utveckla spelarna för att klara alagshockey. Det skrev jag redan innan matchen.

Vi är nog sämst i Sverige på att utbilda juniorer för seniorspel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
J F K:
Kanske kan det vara så att deras talangnivå inte räcker till för spel på denna nivå, åtminstone inte i så tidig ålder. För någonstans måste råmaterialet man har att jobba med spela roll i den bedömningen. Det är såklart kul med J20-guld men det verkar ha lett till en övertro på talangbanken som klubben besitter åtminstone bland supportrar, sen är prestationen såklart bra i sig.

I princip en spelare är på den nivån att han platsar I JVM-laget och det är Sellgren, kanske kan Tim W utmana om en plats. I övrigt så känns det som att det får chansen lite för tidigt, å andra sidan kan de kanske utvecklas under säsongen. I nuläget handlar det mer om att "överleva" på isen. Detta gäller särskilt om ungdomarna skall matchas tillsammans.

Inte så många grät över de som lämna i våras men faktum är att vi investerade en a-lagssäsong i några juniorer som vi inte har någon nytta av i dagsläget. Till nästa säsong så riskerar vi att tappa några stycken till, endera större roller i andra lag alternativt vill OSL/Aronsson gå tillbaka till Björklöven. Skitsamma kan tyckas men vår "investering" är intet värd.

Noterade f.ö. att Häggström är nere på 13 min i istid, tråkig men nödvändig utveckling.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
J F K: Fel av mig det var ungdomslag. Men det är fel ändå!
Kommentera