1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481542 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846007

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
J F K:
Kanske kan det vara så att deras talangnivå inte räcker till för spel på denna nivå, åtminstone inte i så tidig ålder. För någonstans måste råmaterialet man har att jobba med spela roll i den bedömningen. Det är såklart kul med J20-guld men det verkar ha lett till en övertro på talangbanken som klubben besitter åtminstone bland supportrar, sen är prestationen såklart bra i sig.

I princip en spelare är på den nivån att han platsar I JVM-laget och det är Sellgren, kanske kan Tim W utmana om en plats. I övrigt så känns det som att det får chansen lite för tidigt, å andra sidan kan de kanske utvecklas under säsongen. I nuläget handlar det mer om att "överleva" på isen. Detta gäller särskilt om ungdomarna skall matchas tillsammans.

Inte så många grät över de som lämna i våras men faktum är att vi investerade en a-lagssäsong i några juniorer som vi inte har någon nytta av i dagsläget. Till nästa säsong så riskerar vi att tappa några stycken till, endera större roller i andra lag alternativt vill OSL/Aronsson gå tillbaka till Björklöven. Skitsamma kan tyckas men vår "investering" är intet värd.

Noterade f.ö. att Häggström är nere på 13 min i istid, tråkig men nödvändig utveckling.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Tarasov: Jag tycker att utbildningen är alldeles för dålig. Våra juniorer utbildas inte i hur man ska spela seniorhockey. Hur man spelar när man är under press, hur man forecheckar för att styra ut motståndarna osv. Det är rätt uppenbart om man jämför med alla andra lags spelare som kommer upp. Visst kan några stycken som nått sitt max eller behöver fler år, men att spelarna är för dåligt utbildade är liksom helt klart.
Lindgren och Stenqvist ifjol tog nästan hela säsongen innan de lärde sig lite defensiv. Sellfgren imponerar inte nu. Victor Olofsson kom fram ett par år senare än om han lärt sig hockeyns grunder först.

Jag är ledsen, men felet är inte våra juniorer. Det är hur vi utbildat dem!

Nu skulle väl inte Sellgren och de andra varit så usla om inte självförtroendet varit i botten. Alla presterar flera klasser under "normal" nivå helt enkelt.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Tarasov: Att hänga ut juniorerna som största problemet tycker jag är fel, men förstår vad du menar.
Tror det blir för många på isen samtidigt, speciellt bland backarna. Många har helt enkelt inte fysiken ännu, blir smärtsamt tydligt i närkampspelet.
Gårdagens match var riktigt jävla genomusel, men att döma ut laget redan är på tok för tidigt.
Såsom laget spelade första matcherna så visade man att potentialen finns. Då var det helt annat tempo, passningarna satt på bladen och presspelet fungerade. Vissa matcher var man faktiskt överlägsna, och det var inga sopgäng man mötte då heller..
Nä, laget behöver en vinst så snabbt som möjligt. Gärna en riktig jävla gnetmatch som man vinner med uddamål, så man känner att man tror på det man gör.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Tarasov: Våra juniorer håller inte måttet på denna nivå.
Trodde i min enfald att det stod klart och tydligt efter förra säsongen, då vi var en icingpuck från negativt kval.
Allsvenskan är ingen lek man bara tar sig an med lovande spelare, här krävs fullvuxna mogna män.
Tänker bland annat på matchen borta mot Pantern, som var ett ganska stort och tungt lag, där såg vi ut som små myror och blev överkörda så det räckte.

Vi måste ha in 4-5 etablerade spelare från allsvenskan/SHL, annars kommer detta INTE sluta väl, vi är just nu nere på en nivå som inte hade givit oss en mittenplacering i div 1. ens en gång
Så dåligt är det tyvärr, för dagen!
Det Modo presterade igår mot Tingsryd var så illa att man skäms, vi hade knappt inte en enda farlighet under 60 minuter, förutom målet. (som var ytterst slumpbetonat)
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Tarasov: Tror du satt huvudet på spiken. Jag tror även det lett till en övertro hos ledningen och inte bara supportrarna. Truppen saknar centrar av klass, VÖ är ok och var en ok center ifjol i ett överpresterande VIK knappt han håller för 2;a om vi ska konkurrera i topp. Molin är bra i spelet men vi kan inte ha det som andra perioden mot Tingsryd där vi förlorar tekningarna 81% vs 19% hemskt. Backuppsättningen behöver vi inte tala om den håller möjligen botten av allsvenskan/div 1 klass. Vi har ingenting att göra i toppstriden i år heller vi får fajtas mot troja och ssk. Publiksiffror dalar blir nog än sämre nästa med 8 torsk i baken och laget nästa år måste skäras ner än mera. Sjukdom i föreningen vi blir bara vekare för var år som går.. Oerhört svårt att se något positivt slut på det hela.
Kommentera