1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481537 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846024

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Tarasov: Jag tycker att utbildningen är alldeles för dålig. Våra juniorer utbildas inte i hur man ska spela seniorhockey. Hur man spelar när man är under press, hur man forecheckar för att styra ut motståndarna osv. Det är rätt uppenbart om man jämför med alla andra lags spelare som kommer upp. Visst kan några stycken som nått sitt max eller behöver fler år, men att spelarna är för dåligt utbildade är liksom helt klart.
Lindgren och Stenqvist ifjol tog nästan hela säsongen innan de lärde sig lite defensiv. Sellfgren imponerar inte nu. Victor Olofsson kom fram ett par år senare än om han lärt sig hockeyns grunder först.

Jag är ledsen, men felet är inte våra juniorer. Det är hur vi utbildat dem!

Nu skulle väl inte Sellgren och de andra varit så usla om inte självförtroendet varit i botten. Alla presterar flera klasser under "normal" nivå helt enkelt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
J F K:
Om man jämför med Timrås succespelare så är det är ett gäng som gått tidigt i draften varav en gick så högt som topp 10, nu så är både Olofsson/Hållander tippade att gå i förstarundan. Fortsätter de såhär så är det inte omöjligt att de slutar högre. Vi har inte haft någon på riktigt den nivån, möjligtvis Lindgren. Victor Olofsson tyckte jag var ljuset i mörkret båda sina ordinarie säsonger. På det så spelar vi inte 1-3 juniorer utan minimum 5-6 per match, vilket inget annat lag gör så klart att det blir jobbigt. Gällde det att endast Sellgren Om det är så som du skriver då kan man fråga sig varför ledningen valt att förlita sig till så stor del på juniorer/förstaårseniorer?
Kommentera