1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479944 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846581

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
gogge: Nu har du fel igen, det finns spelare som slår igenom senare utan att ha spelat TV-pucken men dom är inte många. Av ca 400 SHL spelare just nu är det ca 70st som inte spelat TV-pucken, mindre än 20st har inte spelat superelit. Detta visar att TV-pucken faktiskt är rejält utslagsgivande, ännu värre om man ej spelat superelit (gått ett NIU gymnasium) då man i princip är körd. Historiskt är siffrorna ännu tydligare.

Om du kollar igenom Modos ungdomslag så är pappatränare mer regel än undantag. Jag tror till och med att det är pappatränare i U16.

Angående Wernblom så är han större än Tim Söderlund och Wingerli i Skellefteå, han är lika lång men några kilo lättare än Viktor Arvidsson i Nashville. Han är mycket längre och ungefär lika tung som Zuccarello och Ryan Lash, listan kan göras lång.

Wernblom är inte för liten, han är feltränad och har inte farten och rörligheten som en spelare i hans storlek behöver.

I varje fall två av spelarna du räknar upp som lyckade exempel har haft personliga tränare vid sidan om Modos träning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Ja, det kanske stämmer men det har väl inget att göra med vart talangerna kommer ifrån ändå? Modo, Ösk, Järved osv. Vi ligger år efter år i toppen av både J20 och J18. Så klart som fan vi har talanger men vi kanske inte lyckas utveckla dem fullt ut. Sedan har väl modo spelat ca 10 juniorer i HA iår medans Timrå är på 3. Så vi ger ialalfall dem chansen att utvecklas. Här tycker jag kanske att vi spelare lite för många då steget ändå är rätt stort mellan HA och J20 även om dem gör det bra i Timrå. Den matchen hade dock lika väl kunnat slutat med Modo seger då Timrå hade lite flyt med alla domslut och stutsar vilket gjorde att dem fick spela kontringshockey. Säg att Modo istället fått med sig utvisning då timrå var 8man på isen och gjort 2-1 så hade matchen sett helt annorlunda ut. Istället fick Timrå en hårt dömt 6man då Modo killen står vi båset och gör 2-1.

Om du sedan är så fokuserad på moderklubb så har vi vissa år haft 0 spelare med modo i tvpucken, senast vi vann var det inte speciellt många. Visst det kanske var annorlunda för, men nu förtiden är det snarare utan tag än regel med färre än 3-4 spelare med modo som moderklubb. Och det handlar enbart om vart man är född och uppvuxen i kommunen.

Det med pappa tränare var ju precis vad jag menade, alla lag i kommunen har väl pappor som tränare tills man kör statslaget i Modo vid 12-13 års ålder? Att man då vissa år får 4-5 bra spelare och andra 1-2 är mer normalfördelning. För det finns väl ingen förening som har råd att börja anställa ungdomstränare redan vid 6-7års ålder? och Varför skulle då en pappa från ÖSK vara så mycket sämre än en pappa i Modo eller KB65?

Ser du Wingerli eller Söderlund gå in och knuffa undan spelare i sarghörn? Dem hade visserligen hyffsad fart redan när dem kom upp, men mer än fart har dem väl aldrig haft? Det handlar väl mer om vilka spelar typer dem är än hur bra tränad eller vilken fysik dem haft. Det var väl ingen av spelarna du tog upp heller som slagit igenom direkt förutom kanske Zuccarello, övriga har fått kämpa rätt hårt och ta steg efter steg, år efter år.

Ja, dem har haft något extra pass med Hasse J ibland men det är väl inte speciellt många ? Vad jag förstått så tar han inte Hasse J fram något underlag alls för hur spelarna skall träna, utan Hedman får väl sitt eget schema från tampa och där har dem varit med och kört lite.

Sedan kallar jag dem inte lyckade exempel, utan jag säger att dem låg i top i Modo likadant som dem ligger i top i Mora och Frölunda. Vilket borde säga att Modo inte gör så mycket fel då dem hade Jocke B som tränare under hela tiden fram tills att dem bytt klubb? Skulle övriga med topvärden då vara helt värdelös på hockey bara för att dem haft Jocke som tränare ?

Hockey handlar väl inte bara om vem som är starkast eller springer snabbast.

Som jag sa innan tyvärr kan man inte mäta inställning. Det handlar mycket om hur och vad man vill som individ också. Modo kanske kan sätta bättre ramar vad man vill ha av en spelare.
Men när en Modo spelare på elitnivå inte kan slå en kort enkel passning på bladet när dem är utan press så funderar även jag om man verkligen har rätt tempo på träningar... Men här tror jag att det handlar mycket om pressen dem upplever mer än att man är dålig, då man i början av säsongen ändå lyckades spela rätt ok.

Man kan samtidigt säkert bli bättre tränade och försöka få in fler influenser. men allt är väl en penga fråga vad man har råd med också. Jag tror knappast vi har sämre träningsupplägg än övriga hockeysverige. Då borde väl Sundlöv ha bra koll på som även varit i Brynäs och HKH. Brynäs brukar väl även dem spruta fram talanger?

Däremot har vi nog haft ett gäng tränare som förstört mycket emellan där vi är idag och innan. Med dålig fart på isträningar och övrigt konstiga spelidéer som vi idag lider lite av.
Kommentera