1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478890 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846571

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Tv-pucken är dock lite för hajpad. Finns för många bra spelare som slår igenom senare för att dem inte är fysiskt mogen. Sedan om man har Ösk, Modo, järved, KB65, Husum som moderklubb spelar ingen roll. När dem väl lirar tvpucken så har dem flesta redan hamnat i Modo och fått en tränare som inte är pappa till någon i laget.
Men visst vi har haft lite problem att få fram riktigt dominanta juniorspelare på senior nivå.
Men har man ingen seniorspelare som drar det tunga lasset varje dag blir det svårt att hålla en jämn nivå över en hel säsong. Modo har väl ändå matchat 2 junior femmor dem senaste säsonger och det kanske är lite för många för att kunna utmana i det fysiska spelet...

Även om Wernblom försöker så är han lite för lite för att kunna knuffa bort en motståndare i en närkamp. Men visst sätta in en tackling gör han bra.

Där har Hållander och Olofsson en fördel med att vara mer fysik mogen än flera andra i sin åldersgrupp. Men dem andra kommer komma ikapp...

Sedan har jag ingen koll på vart TV-puckarna hamnar i år men Modo har väl varit med och erbjudit pengar till talanger och det kan man förmodligen inte göra på samma sätt nu. Sedan kanske dem tvekar på välja Modo i och med att dem inte spelar i SHL.

Sedan kan man tyvärr aldrig mäta "hjärta". Vissa har inställning med andra inte har det!

Slutligen om du tittar på dem som legat i top i modo i testvärden som lämnat KJ, Olofsson mfl. så är det ju inte så att dem ligger sist när Mora och Frölunda mäter sina världen, snarare tvärtom...

Men det kanske dem byggde upp under en sommar i Göteborg eller Mora :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
gogge: Nu har du fel igen, det finns spelare som slår igenom senare utan att ha spelat TV-pucken men dom är inte många. Av ca 400 SHL spelare just nu är det ca 70st som inte spelat TV-pucken, mindre än 20st har inte spelat superelit. Detta visar att TV-pucken faktiskt är rejält utslagsgivande, ännu värre om man ej spelat superelit (gått ett NIU gymnasium) då man i princip är körd. Historiskt är siffrorna ännu tydligare.

Om du kollar igenom Modos ungdomslag så är pappatränare mer regel än undantag. Jag tror till och med att det är pappatränare i U16.

Angående Wernblom så är han större än Tim Söderlund och Wingerli i Skellefteå, han är lika lång men några kilo lättare än Viktor Arvidsson i Nashville. Han är mycket längre och ungefär lika tung som Zuccarello och Ryan Lash, listan kan göras lång.

Wernblom är inte för liten, han är feltränad och har inte farten och rörligheten som en spelare i hans storlek behöver.

I varje fall två av spelarna du räknar upp som lyckade exempel har haft personliga tränare vid sidan om Modos träning.
Kommentera