1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479918 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846564

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
gogge: Visst handlar det om vart man är uppvuxen men trots detta började fler ungdomar att spela hockey med Modo som Moderförening än alla de andra klubbarna.

Att bara två av 35-40 stycken i varje kull når TV-pucken är ett totalt misslyckande. Sollefteå lyckas få med fem av femton stycken i 02 kullen som började spela hockey i Sollefteå (33%). KB 7 av 20 (35%) Modo 2 av 40 (5%).

Du kommer att få se och höra då årets intag blir klart, minst 3-4 av Ångermanlands TV-puckare (toppspelare) är redan klara för andra hockeygymnasier.

"Jag kan garantera att vi inte är mycket sämre tränade än många andra lag, "

Ok, hur kan du garantera det, testresultat, har grannen sagt det, är det bara din egen teori? Personligen tycker jag ditt argument faller platt då du lägger in de här orden "vi inte är mycket sämre tränade". Du förstår, även lite sämre tränade är en katastrof.

Jag har sett Olofsson och Hållander totalt dominera matcher i Allsvenskan, senast mot Björklöven då de såg ut som dom stal smågodis från barn. Samtidigt är våra 00or långt ifrån att hålla Allsvensk kvalitet. Dom klarar inte ens att hålla huvudet över vattenytan där och då var flera av dessa killar rankade högst i Sverige bara för två år sedan. Dahle`n behöver man inte ens nämna.

Uppenbart så får vi inte talangerna att bibehålla sina utvecklingskurvor utan dom stannar av någonstans i gränslandet mellan Junior och Seniorspelare.

Återigen handlar detta inte om att klaga utan att se pragmatiskt på problemen som uppenbarligen finns. Vi är för andra året i rad inblandade i Allsvenskans bottenstrid.

Jag varnade första gången innan vi åkte ned ur SHL och folk sa samma då " stötta föreningen, tänk positivt" och det funkade ju jättebra. I princip alla worst case scenarion har inträffat sedan den ödesdigra kvällen. Pengarna sinar, publiken sinar, spelarmaterialet sinar.

Det finns två vägar att gå, endera köra huvudet i sanden och fortsätta att passivt se på då föreningen går sönder eller slå näven i bordet och göra nåt åt det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Tv-pucken är dock lite för hajpad. Finns för många bra spelare som slår igenom senare för att dem inte är fysiskt mogen. Sedan om man har Ösk, Modo, järved, KB65, Husum som moderklubb spelar ingen roll. När dem väl lirar tvpucken så har dem flesta redan hamnat i Modo och fått en tränare som inte är pappa till någon i laget.
Men visst vi har haft lite problem att få fram riktigt dominanta juniorspelare på senior nivå.
Men har man ingen seniorspelare som drar det tunga lasset varje dag blir det svårt att hålla en jämn nivå över en hel säsong. Modo har väl ändå matchat 2 junior femmor dem senaste säsonger och det kanske är lite för många för att kunna utmana i det fysiska spelet...

Även om Wernblom försöker så är han lite för lite för att kunna knuffa bort en motståndare i en närkamp. Men visst sätta in en tackling gör han bra.

Där har Hållander och Olofsson en fördel med att vara mer fysik mogen än flera andra i sin åldersgrupp. Men dem andra kommer komma ikapp...

Sedan har jag ingen koll på vart TV-puckarna hamnar i år men Modo har väl varit med och erbjudit pengar till talanger och det kan man förmodligen inte göra på samma sätt nu. Sedan kanske dem tvekar på välja Modo i och med att dem inte spelar i SHL.

Sedan kan man tyvärr aldrig mäta "hjärta". Vissa har inställning med andra inte har det!

Slutligen om du tittar på dem som legat i top i modo i testvärden som lämnat KJ, Olofsson mfl. så är det ju inte så att dem ligger sist när Mora och Frölunda mäter sina världen, snarare tvärtom...

Men det kanske dem byggde upp under en sommar i Göteborg eller Mora :)
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Ja men gör du något åt det då? Du verkar ju ha mer kunskap och kontaker än de flesta andra här. Så då bör ju du vara en av dom som kanske kan påverka?

Jag är vanlig supporter med relativt sett tvivelaktigt hockeykunnande på sin höjd. För en annan känns det jättejobbigt att se klubben misslyckas kapital gång på gång och man har ingen aning vad man som medelsupporter kan göra åt det annat än att hoppas att dom som sköter klubben kan fixa det.
Du som kanske kan, gör du något för att hjälpa Modo?

Klart jag personligen kan gå på möten och förslå saker, rösta på saker etc. men då jag i princip har 0 erfarenhet av hockeyvärlden annat än som supporter så vet jag inte riktit vad jag ska förslå som bidrar till en positiv förändring. Så man inte förslår eller röstar på något som bara gör saken sämre...
Kommentera