1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846535

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Du har rätt många bra påståenden. Men, för det första: Att ha Modo som moderförening handlar idag enbart vart man är uppvuxen. Järved spelar i järved, Svedjeholmen i svedje osv. säga att då enbart 2 spelar har modo som moderförening är väl ett ganska dumt argument? Va räknar du Sedinarna, Hasse J, Näslund, Wernblom, Svartvadet, Timander osv. som Modospelare ?

Så länge Modo inte är i SHL kommer deras hockeygymnasium garanterat inte vara lite självklart val som innan. Men har vi verkligen tappat något talang Modo verkligen velat ha på slutet? Kan inte minnas någon som är uppväxt i Ö-viks trakten som inte valt Modo eller som Modo inte tackat nej till.

När vi möte Timrå ifjol i J20 slutspelet såg du inte Dahlen, Pettersson osv i deras lag? Det där känns rätt banalt att påstå att vi skiter hur det går för a-laget och satsar på juniorerna. Alla lag spelar väl sin spelare där man tror att dem kan hjälpa förening på bästa sätt, så även Modo.

Jag kan garantera att vi inte är mycket sämre tränade än många andra lag, men spela i Modo innebär inte bara frid och fröjd. Hela staden sätter enorm press på att det skall gå bra. Jag tror mera på att vi skulle behöva ett komplement t.ex. en idrottspsykolog som kan hjälpa till med det mentala.

Sedan kan jag hålla med lite om inställningen hos vissa individer, men det handlar mest om våra så kallade "stjärnor". Jag kan inte förstå hur man t.ex. skrev 3års kontrakt med en spelare som Björklund som saknar balans och inte kan passa pucken. Visst han har ett bra skott men räcker det i dagens snabba hockey? T. Ericsson hänger uppenbarlig inte med, men han får spela hur mycket som helst och ställer gå på gång till det med att han är så långsam i tanke och handling.

Sedan måste man börja ställa krav på andra t.ex. karlqvist, han är ingen bländande skridskoåkare men när han har chansen att ligga nära eller ta avslut så måste även han gå i brässen. Det funkar inte att hålla på klacka puckar göra syrgasdragningar varje gång man får pucken. Det handlar även om att kunna jobba hårt över hela planen.

Jag tror på verkligen på Sundlövsvärvningar dem verkar rätt vettiga, men innan han har rensat ut truppen och fått bygga sitt egna lag där alla klarar av att spela modernhockey kommer tyvärr förmodligen ta något år.

Sedan tror jag det skulle vara bra om vi fick in en coach som kan coacha laget. Ska vi verkligen spela T.Ericsson på blålinjen när vi jagar kvittering så han kan tappa ut pucken varje gång? Ska vi verkligen spela PP där vi ska passa i pucken i mål. Funkar det verkligen i dagens hockey att ha 4st snidare i PP där bara en verkar vilja skjuta?
Vore det inte bättre att spela paraply med en back på Point och J.Eriksson. Molin på var sin kant. Där dem 2 övrigar har mer rörlig position med en alltid framför mål och en som avlastar ibland och istället för att söka pass pass pass pass pass öppet mål, måste vi har 3 personer som vågar skjuta när läget ges! Jag har svårt att se ett bra PP någonstans i någon annan liga som försöker passa in pucken så mycket i mål utan att skjuta än Modos... Visst vi har gjort lite mål i PP men hur många mål har vi gjort när vi ställt upp ?

Men Särkijärvis spelide tycker jag ändå såg lovande ut först 6-8 matcherna, även om vi inte vann så spelade vi inte många peridoer som var dåliga. Dock så verkar vi sista matcherna blivit lite rädd och missar enklar passningar, vågar inte ta emot ett pass. Man sätter sig i situationer där man måste jaga och känslan är mer att man är rädd att förlora och göra misstag än att våga spela hockey.

Men gnäll på forum hjälper inte så mycket, gå på hockey och försök istället och stötta föreningen så gott det går. Alla har vi åsikter men vi kan inte hålla på sparka tränare/ledare varje säsong och tro att vi blir bättre...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
gogge: Visst handlar det om vart man är uppvuxen men trots detta började fler ungdomar att spela hockey med Modo som Moderförening än alla de andra klubbarna.

Att bara två av 35-40 stycken i varje kull når TV-pucken är ett totalt misslyckande. Sollefteå lyckas få med fem av femton stycken i 02 kullen som började spela hockey i Sollefteå (33%). KB 7 av 20 (35%) Modo 2 av 40 (5%).

Du kommer att få se och höra då årets intag blir klart, minst 3-4 av Ångermanlands TV-puckare (toppspelare) är redan klara för andra hockeygymnasier.

"Jag kan garantera att vi inte är mycket sämre tränade än många andra lag, "

Ok, hur kan du garantera det, testresultat, har grannen sagt det, är det bara din egen teori? Personligen tycker jag ditt argument faller platt då du lägger in de här orden "vi inte är mycket sämre tränade". Du förstår, även lite sämre tränade är en katastrof.

Jag har sett Olofsson och Hållander totalt dominera matcher i Allsvenskan, senast mot Björklöven då de såg ut som dom stal smågodis från barn. Samtidigt är våra 00or långt ifrån att hålla Allsvensk kvalitet. Dom klarar inte ens att hålla huvudet över vattenytan där och då var flera av dessa killar rankade högst i Sverige bara för två år sedan. Dahle`n behöver man inte ens nämna.

Uppenbart så får vi inte talangerna att bibehålla sina utvecklingskurvor utan dom stannar av någonstans i gränslandet mellan Junior och Seniorspelare.

Återigen handlar detta inte om att klaga utan att se pragmatiskt på problemen som uppenbarligen finns. Vi är för andra året i rad inblandade i Allsvenskans bottenstrid.

Jag varnade första gången innan vi åkte ned ur SHL och folk sa samma då " stötta föreningen, tänk positivt" och det funkade ju jättebra. I princip alla worst case scenarion har inträffat sedan den ödesdigra kvällen. Pengarna sinar, publiken sinar, spelarmaterialet sinar.

Det finns två vägar att gå, endera köra huvudet i sanden och fortsätta att passivt se på då föreningen går sönder eller slå näven i bordet och göra nåt åt det.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
gogge: Du har rätt i mycket. Men måste bara kommentera.. folk går på hockeyn år efter år efter år.. alla får nog tillslut oavsett - vi bara trampar vatten eller inte ens det vi konstant sjunker då är det jobbigt att motivera att offra sitt egna för att gå till matcherna. Folk har barn, jobb och inte minst fru att där hemma med som kräver(positivt) sin uppmärksamhet med och någonstans där landar väl att man tillslut inte kan värdera en föreningen som bara pissar (något hårt hittade inget bättre uttryck) på en högre än familj och dylikt.. Publiksiffrorna kommer att dala och inte olustigt eller ologiskt alls och det handlar i mycket mer än bara ett bristande modohjärta i mitt tycke.
Kommentera