1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479959 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1871369

Sv: Modo - Björklöven 14/2
J F K: Det handlar inte om poäng JFK, det handlar om känslor. För mig har MODO varit känslor, Berg och dalar, eufori som då Svarten trycker in pucken mot Timrå eller illamående då Foppa fick en armbåge i huvudet av Peter Nordström. Förvåning som då Horava klackade in pucken och adrenalinpåslag som då Hinote tog sig an självaste Chara.

Så känner man aldrig nuförtiden, ett leende, eller ett byte av kanal som mest. Intervjuver orkar man inte höra för alla säger samma sak. Tacklingar? När tacklade en Modospelare en motståndare senast?

Modo är som en folklig bil i mellanprisskiktet, aldrig en sladd, lusten att rejsa vid ett rödljus är obefintligt, inget man skryter med, den bara finns där för att man måste ha den. Man hoppas att den klarar besiktningen varje år och får man en tvåa så löser man det med en billig reservdel från mekonomen...

Jag förlorar hellre med 10-0 mot Frölunda i SHL än vinner med 3-2 mot Västervik i Allsvenskan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 14/2
Sawchuk:
Jag väljer att misstolka ditt inlägg och börjar kommenterar själva listan istället.

Vilka namn alltså, jag har sett alla spela (om än inte live). Är väl bara Vykoukal jag inte fastnat för. David Viborny var dock en riktig lirare

Sture Andersson, Pekka Arbelius och Martin Hostak borde också vare med på listan. 1999 svider, men Jan Larsson var sjukt spelskicklig i vakumeet mellan Foppa och Sedins.

Sedan är Sasse Sandström smått legendarisk.

Kul också när vi signade spelare som var långt ifrån etablarade, men som sedan blev stabila elitspelare. Tänker på tex Kent Lantz, Urban Nordin, Ingemar Ström, Tommy Pettersson, Alavaara, Pihl. Det är väl i den kategorin av spelare som vi behöver fynda.

Men tillbaks till nutid.

Vet inte vad man ska dra för slutsatser att vi kändes ganska överlägsna i spelet 3 mot 3. Inte första gången det är så.

Jag ser inte nattsvart på dagens MoDo. Men jag inbillar mig att spelförståelsen är för låg på för många spelare. Vissa spelare begränsas av sin skridskoåkning, tex Johan Eriksson och Björklund. Men omgiven av fler spelskickliga lagkompisar skulle dessa killar funka i Allsvenskan. Karlqvist är också duktig. Molin och Sellgren är genuint duktiga, men det räcker inte för att MoDo skall dominera matcher. Vilket vi måste göra för att ha en realistisk chans att gå upp. Vi ska ju ha ett lag som kan vinna matcher med 5-0. Vända tremålsunderlägen osv.

Tycker bra passningsspel väcker mer känslor än tacklingar och att "gå på mål". Men visst det behövs några sådana också för att få ett lag. Men dessa energi-spelare är ofta lite enklare att hitta än de som står för själva spelet.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 14/2
Sawchuk: Bästa sammanfattningen på länge.
Modo idag är lika spännande som en avslagen lättöl
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 14/2
Sawchuk: Auvinen, eller hur han stavar, tacklar ju faktiskt en hel del.

Men det men känslor kring läget tror jag har att göra med att man börjar bli rätt matt. Att förlora i SHL kunde man som leva med. Men att åka på stryk för jämnan i HA gör det väldigt svårt för motivationen och glädjen kring Modo.
Sen kan man ju tycka vad man vill, det var en del gnäll även när Modo försökte sticka ut.
Säger väl sig självt på sätt och vis. Widebro är ingen Erkén.
Med det sagt tycker jag inte Widebro missköter sig. Men nå mkt huvudrubriker p.g.a. uttalanden ger han nog inte.

Sen håller jag med Ivandrago, med rätt ledning har vi inte sämre förutsättningar än något annat lag att gå upp. Snarare bättre. Problemet är ju bara att få in rätt ledning.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 14/2
Sawchuk: Håller med dig om inställningen till sitt jobb som spelare i MoDo Hockey. Man ska smälla på. Gå på mål. Skjuta direkt så hårt du kan. Sköta sig vid sidan av. Jobba hem stenhårt. Bli förbannad vid förlust. Låta klubbens intressen gå före dina. Visa nån jävla stolthet. Frågan är när ska MoDo ställa dessa krav?
Kommentera