1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474676 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1872729

Sv: Silly season
Amitiel: Alltså de flest vill spela på högsta nivå som är möjlig. När spelare inte platsar i NHL eller kanske vill bo i Sverige pga. familjen osv. så kommer de ofta till SHL då det är den högsta nivå som finns i Sverige. Väldigt ovanligt att spelare går från NHL till HA måste jag säga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Axle San: Samtidigt så är kärleken till sporten stark och man vill nog spela så länge man kan, innebär det då att man får sämre betalt men man kan spela för moderklubben,bo där man är uppväxt, där man har övriga familjen och merparten av släktingar och vänner så tror jag rätt många ändå väljer att spela där även om det innebär att man kliver ner ett seriesystem.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San:
Det finns en del exv Kenny J och Marcus Ragnarsson är väl det som ligger närmast i tid. Sen har man även Jan Erixon vilket jag inte vet om man kan räkna men han tog ändock steget, även Lars Molin. 4 st är inte så många men då skall det ställas i relation till hur många ggr det faktiskt varit aktuellt med en spelare som vänder och har en relation till en klubb i andraligan. Tycker man kan bortse från lockutåren i NHL då det inte är jämförbara förutsättningar.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San:

Jag tror i alla fall att få chansen att spela med Tommy och att få avsluta för den enda svenska klubb han spelat för i hela sin karriär är viktigare än att få spela på högsta nivå om han väljer återvända till Sverige.
Kommentera