1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474665 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1877031

Sv: #säckenout
J F K: Ja, tror inte en ny fystränare kommer hjälpa oss slå passen på medspelarnas blad.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: #säckenout
atomragnar: Nej, men min poäng är det värdelösa försvarsspelet.

Jag ska försöka sammanfatta min tanke där.
Vi har ett försvarsspel där främst backarna, men ofta en eller flera av forwards backar hem för tidigt och för långt. Därmed blir det ett stort glapp där motståndarnas forwards kan ta emot en puck och komma med fart. Då är det jättesvårt att stoppa forwards då vi bara har två dåliga möjligheter.
1. Stoppa dem på blå. Skitsvårt då vi måste bromsa för att inte komma för långt mot egen målvakt och att stillastående stoppa motståndare med fart är snudd på omöjligt.
2. Fortsätta backa. Inte heller optimalt då vi lämnar blålinjen "gratis", samt att vi ändå hamnar i en situation där vi har mycket lägre fart än de motståndare vi ska stoppa. Därför är det inte ovanligt att de kan runda våra backar och ta sig in på mål. Har de mycket högre fart blir de även starkare...

Försvarsspelet i egen zon är väldigt mycket passivt. Vi sätter nästan aldrig press, utan mer styr ut dem. Vi är väldigt dåliga på att uppmärksamma överlämningar och rätt många gånger hamnar då båda våra spelare på puckföraren så icke puckförare blir fri.

Dessutom. Vinner vi pucken så har vi fyra stillastående kollegor att passa till. Då ingen har fart på skridskorna blir det snudd på omöjligt att snabbt vända spelet utan att motståndarna lätt avväpnar oss. Därmed börjar då det evinnerliga back-back-spelet tills forwards bågat upp och fått fart. Då har redan motståndarna hunnit samla sig i sitt styrspel och kan styra oss precis dit de vill.

Man kan argumentera för det mentala spelet och man kan argumentera för barmarksträningingen, men så länge vi spelar så kopiöst bedrövligt försvarsspel är det av mindre betydelse. Vi får aldrig med oss fart, så även om vi varit bäst tränade i serien kommer vi att se långsamma ut. Även om vi mentalt tror oss vara oövervinnerliga så ger vi ändå motståndarna ett stort övertag på oss spelmässigt.
Låst ämne

Sv: #säckenout
atomragnar: Det hänger faktiskt ihop en del, en vältränad spelare har en lägre arbetspuls och har därmed en fördel att tänka, ha focus och fungera bra vid hög arbetsbelastning, därför har en sådan spelare en procentuellt större chans att slå en bra passning kontra en som är tröttare.

Sen hänger träningen och kapaciteten ihop med åkvägar och den tajming som krävs i vissa spelmoment (speciellt spelvändningar och uppspel)

Säger inte att vältränade spelare per automatik slår bättre passningar eller är bättre i uppspselsfasen, men han har gett sig själv större fördel att lyckas!
Låst ämne