1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298724 inlägg · 3804 ämnen

#säckenout

1877589 · » Till forumet


Sv: #säckenout
anti-clutch
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Jag har verkligen ingenting mot Hasse, tvärtom. Varför jag nämnde Stefan Öhman var dels för att han precis avslutat sin aktiva karriär, att han ändå är i en ålder där han upplevt både "gamla" och "nya" träningsmetoder
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille:
Det försöker köra 3 gympass per vecka under säsong iaf, hur det är med konditionen vet jag inte.
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Träningen på isen spelar såklart en stor roll för hur dom presterar nu men det är barmark träningen som sätter basen fysiskt. Under säsongen så hinner dom inte träna off ice så mycket och dom tränar mer för att bibehålla fysiken som dom har tränar upp under sommaren. Såklart så får dom sin beskärda del konditionsträning från ispassen men inget som lixom gör dom till några fysmonster. Sedan så kan man ju prata om maten dom äter oxå,har för mig att i Frölunda så kommer någon och tittar vad spelarna har i kylskåpet hemma. För att titta att dom inte äter skit mat och massa sötsaker.

Men back to topic. Barmarksträningen sätter basen för deras fysik och är då man försöker förbättra sin fysik så mycket som möjligt. Sedan så tränar dom ju under säsongen och får en del träning från ispassen och matcherna. Men även om dom är dåligt tränade så förklarar det ju inte varför dom spelar dåligt. Tror själv att dom inte är dåligt tränade men tror att det finns lag som är bättre tränade.
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille: JO, jag har läst på om lactacid/alactacid anearob träning. Aerob träning. ATP-PC för extremt korta saker osv. Jag förstår principen rätt bra, men däremot hur man omsätter det i träning för hockeyspelare har jag ingen fantastisk koll på.

Men, exakt hur mycket spelar barmarkstränignen in vid den här tiden på säsongen? Är det inte väldigt mycket mer beroende på hur man tränar på is när vi kommit såhär långt eller menar du att det endast är beroende på hur man tränade till september. (Sedan vet jag iofs att man även kör off ice-träning under hela säsongen, men det mesta konditionsdrivande träningen är väl ändå på is)?
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
Amitiel: Exakt, har laget någon mentalcoach?
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille:
Eftersom spelare ökar deras Vo2max under tiden i Modo tvivlar jag på dålig kondition träning, utan är väl nerver och att dom börjar fundera för mycket.

Spelet brukar ju oftast se värre ut om dom leder än ligger efter.
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Att spelarna ser segare ut i tredje handlar antingen om att dom är dåligt tränade eller en psykisk sak.

Om det handlar om fysiken så är det konditionen,förut så tränade grabbarna väldigt explosivt. Till den här säsongen så ändrade dom och tränade mer som om dom skulle springa ett maraton. Alltså mer uthållighet och mer fokus på den aearoba processen,aeroba processen är när man tillför kroppen syre. Till exempel när man joggar,springer lätt eller bara går. Sedan så finns det den anaeroba processen,den slår in när kroppen inte klara av att ta in syre tillexempel vid intervall träning där man kör med hög intensitet och mer acceleration. Mjölksyra får man efter kroppen har gått in i den anaeroba processen. I hockey behöver blandning av bägge,bra acceleration och uthållighet. Mer anaerob när dom väl är på planen då dom behöver spela med mycket intensitet och det är korta byten,sedan bra aerob (uthållighet) för att dom ska kunna spela på topp i hela matchen och inte bli trötta i kroppen.
Styrka är såklart en faktor men inte lika viktig. Problemet där är om dom tränar för lite ben och fokuserar mer på överkroppen. I hockey så använder man benen mest. Benen tränas ju lite vid kondition träning men det räcker inte alls. En stor brist överhuvud taget i svensk idrott är att fystränarna inte vet vad dom snackar om,där har nordamerika ett stort övertag.

Jag tror mest att spelarna tappat modet och blir osäkra i tredje perioden. Det sitter i skallen.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K:
Vet inte riktigt vilket ben jag skall stå på där ang ungdomarna, men om vi säger att en av dem borde tagit ett steg så kommer så landar man ändå i någon form av förändring.
Låst ämne

Sv: #säckenout
ivandrago: Med Wahlfridsson, Aronsson, Berglund med flera som var så bra i J20 borde fan de kunnat ta ett betydigt större ansvar hos oss. Jag tycker inte att det var fel att med de spelarna bara ha sex seniorbackar i teorin, men med facit i hand har ingen utvecklats rejält i vinter. I vilken annan klubb som helst nästan skulle minst två juniorbackar blommat ut och på allvar konkurrerat om mycket speltid.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
Tidigare kan jag hålla med om att träningen har väl haft sina tvivelaktiga övningar och sånt men dom har faktiskt fixat till den riktigt bra så jag tror faktiskt att anledningen till att Modo ser dåligt tränade eller sega ut mot för andra lag ligger enstor del i hur dom spelar i egen zone och valet av försvarsspel.
+2
Låst ämne

Sv: #säckenout
Axle San:
Känns på något sätt väntat att man det "nya" blir att minska mängden, pendeln svänger.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
Axle San:
Precis:) tycker det är relevantare att fråga sig varför man gick med 6 vuxna backar i säsongen, varav en visade sig vara skadad på obestämd tid. Varför man hade Häggström som center och även om det är så att man anser sina egna ungdomar så bra så att man exv inte hugger på förstarårsseniorer som inte tar plats i ett SHL-lag.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
Monno: Vi forumnördar har helt enkelt inte en susning om modos fysträning är bra eller dålig och vad som eventuellt skulle kunna vara bra alternativ till nuvarande upplägg.
Kanske bättre att vi bedömer vad som sker på isen, alltså det vi kan se (-;
+5
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Tror det inte är så många som är anti just Hasse. Dock är vi några som inte tror att det är lösningen på problemet. =)

Sen som JFK säger, med MSA så är det eventuellt inte så enkelt att bara byta. Då ska Modo köra något eget på sidan av sin egen akademi? Gissar nu, men Bäckström lär ju ha en vanlig anställning på MSA.
"Uppsagd p.g.a. Modo spelar för dåligt och det kanske beror på hur dom tränar" Tror inte facket köper den...

Rent barmarksträning så kör man ju så sjukt mkt tester hit och dit. Och riktvärdena tror jag ju knappast är tagit från maratonlöpare, utan lär nog vara något riktvärde mot hockeyspelare. Allt annat vore ju rätt pinsamt av Säcken, Sundlöv, AJ, Svarten, och alla andra vi haft i ledande position att inte reagera på.
+3
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Jag tycker att det finns en stor övertro kring Hasse bara. Han har gjort det bra med bland annat Viktor Hedman, men exakt hur mycket erfarenhet har han av att leda ett stort lags träning? Jag tror att han är väldigt bra på individnivå och främst då någon hjälper honom med att ta fram programmet som han sedan justerar i samråd.

Det är väl främst att jag inte sett någonting som får mig att tro att han skulle vara bättre och att jag hakar upp mig på att hans största merit är någonting han själv egentligen inte har jättestort inflytande på. Dessutom brukar alltid kritiken vara svågerpolitik.

Dessutom måste man ha med i bilden hur han själv var som idrottare. Många gånger "körde" han bara på och tränade. Man fick i Modo stoppa honom då han riskerade att bli övertränad. I NHL fick han uppmaningen att träna mer för att ta platsa, vilket ledde till att han blev så stark och orörlig att han blev en klart sämre spelare (Han blev förbjuden att träna styrketräning ett helt år efter hemkomsten, vilket resulterade i att han var kung 2007). Jag är alltså lite rädd för att han får för sig någonting och så kör han det "ända in i kaklet".
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Det är JFK som har hört att Hasse inte gör Victors träningsprogram själv. som om det nu har någon betydelse?
Låst ämne

Sv: #säckenout
Confusius: Hasse Jonsson har ofta varit uppe till diskussion här på forumet som tänkbar fystränare, och för det mesta har det stötts på patrull. Det verkar finnas en hel del anti mot Hasse, jag funderar vad det är som får folk att bli så negativ till honom. Han har uppenbarligen nått bra framgång med Viktor Hedman bl.a, där finns det väl inget som säger annat, eller?
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Känns som att det inte är några speciella problem med Modos fys, säkert att det testas mycket och det är bra värden och sådant.
Det är väl heller inte så att laget dragits med mycket förslitningsskador?
Sen kan det förstås vara bra att ta in lite nya ideer som kanske kan ge bättre explosivitet, uthållighet osv men detta är svårt att sia om faktiskt.
Däremot måste tänket att det ska in före detta modospelare på alla möjliga positioner bort, kompetens är viktigast.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
Axle San: Själv tror jag dock inte på någon förändring på posten pga upplägget med Modo sports academy. Jag tror iofs inte heller att vi är sämre tränade än de andra lagen.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Bäst kanske att handplocka en erkänt bra och nyskapande fystränare som inte är en gammal modolirare.

Nånting åt det här hållet kanske:
http://www.hockeysver...ystranare/
Låst ämne

Sv: #säckenout
Confusius: Låter vettigt. En riktigt trevlig kille som jag tror kan vara en fantastisk tränare. Ödmjuk, nyfiken och precis som Hasse trovärdig...
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Hade nog hellre slagit en pling till Stefan Öhman än Hasse.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
ivandrago: Tycker också att det såg stabilare och tryggare i början av säsongen. Sen bara tokvände det och även om Wallin var stabil till en början kändes det som en evighet innan Hanses kom tillbaka, men då var försvaret ngt helt annat jämfört innan han försvann. På slutet har vi ju dessutom varit svaga på att sätta avslut.
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille:
Vi släpper till ganska mkt skott, nästan mest i ligan vilket inte är entydigt mått på dålig defensiv men ger ändå en bild i kombination med annat. Våra målvakter har en något högre räddningsprocent exv har Hanses typ 92 vilket kanske inte låter så mkt men på 1500 skott blir 1 procent en hel del. Efter skadan gissar jag att han ligger 93-94...
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Även fast vi har ett så dåligt försvarsspel så har bara Leksand och Timrå släppt in mindre mål. Kan ju bero på våra målvakter eller att det inte är så kasst som man tror. Folk tror att det bara är Modo som har fria gubbar i slottet,alla lag har det. Vissa mer och vissa mindre. Men är beredd att hålla med dig om att det inte är toppklass,hela spelet påverkas ju av det då man inte kan spela ut pucken snabbt och komma med fart. Som någon annan nämde så tror jag också att det handlar om mod till största del. När jag såg matcher i början av säsongen så såg jag en stor skillnad från förra säsongen,det såg ut som att man hade ett grundspel. Man hade tränat in olika varianter och vart dom ska passa. Man såg samspelta ut. Det sitter nog i huvudet på grabbarna.
+2
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Modospelarna ligger rent generellt för långt ifrån motståndarna när de (motståndarna) har pucken. När det gäller presspelet i egen zon så sätter Modo press men oftast med bara en spelare och det går ju inte, ledordet är överbelastning annars kommer stackaren som pressar att bli bortspelad och en naken motståndare kommer att finnas någonstans.
Jag tror att det hela handlar mycket om att mod saknas, det är väldigt läskigt att överbelasta och det gäller att pressa hårt och skoningslöst med understöd.

Säcken måste jobba mycket med att spelarna skall våga och detta gäller även i uppspelen där backarna måste våga spela snabbt för kommer inte förstapasset snabbt så kommer anfallarna att se stillastående ut då passningsvägarna stängs och motståndarna blir kompakta. Om förstapasset inte kommer iväg så måste puckhållaren våga transportera pucken upp i banan och sedan få ned den djupt.
Mod är vad det handlar om i stor utsträckning tror jag.
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Spot on!
+3
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Det här är det bästa du har skrivit någonsin. Jag håller med fullständigt.
+4
Låst ämne

Sv: #säckenout
atomragnar: Nej, men min poäng är det värdelösa försvarsspelet.

Jag ska försöka sammanfatta min tanke där.
Vi har ett försvarsspel där främst backarna, men ofta en eller flera av forwards backar hem för tidigt och för långt. Därmed blir det ett stort glapp där motståndarnas forwards kan ta emot en puck och komma med fart. Då är det jättesvårt att stoppa forwards då vi bara har två dåliga möjligheter.
1. Stoppa dem på blå. Skitsvårt då vi måste bromsa för att inte komma för långt mot egen målvakt och att stillastående stoppa motståndare med fart är snudd på omöjligt.
2. Fortsätta backa. Inte heller optimalt då vi lämnar blålinjen "gratis", samt att vi ändå hamnar i en situation där vi har mycket lägre fart än de motståndare vi ska stoppa. Därför är det inte ovanligt att de kan runda våra backar och ta sig in på mål. Har de mycket högre fart blir de även starkare...

Försvarsspelet i egen zon är väldigt mycket passivt. Vi sätter nästan aldrig press, utan mer styr ut dem. Vi är väldigt dåliga på att uppmärksamma överlämningar och rätt många gånger hamnar då båda våra spelare på puckföraren så icke puckförare blir fri.

Dessutom. Vinner vi pucken så har vi fyra stillastående kollegor att passa till. Då ingen har fart på skridskorna blir det snudd på omöjligt att snabbt vända spelet utan att motståndarna lätt avväpnar oss. Därmed börjar då det evinnerliga back-back-spelet tills forwards bågat upp och fått fart. Då har redan motståndarna hunnit samla sig i sitt styrspel och kan styra oss precis dit de vill.

Man kan argumentera för det mentala spelet och man kan argumentera för barmarksträningingen, men så länge vi spelar så kopiöst bedrövligt försvarsspel är det av mindre betydelse. Vi får aldrig med oss fart, så även om vi varit bäst tränade i serien kommer vi att se långsamma ut. Även om vi mentalt tror oss vara oövervinnerliga så ger vi ändå motståndarna ett stort övertag på oss spelmässigt.
+18
Låst ämne

Sv: #säckenout
ivandrago:
För de som är intresserade
Låst ämne

Sv: #säckenout
Gavelo:
Var någon som gjort en undersökning på sambandet mellan VO2 max och spelarnas prestation. Spelare med högre VO2 max presterade vanligtvis bättre i 3:e perioden. Överraskande va😀. Vill minnas att han tyckte hockeyspelare ibland hade för hög träningsmängd. Skall leta upp intervjun.
Låst ämne

Sv: #säckenout
atomragnar: Det hänger faktiskt ihop en del, en vältränad spelare har en lägre arbetspuls och har därmed en fördel att tänka, ha focus och fungera bra vid hög arbetsbelastning, därför har en sådan spelare en procentuellt större chans att slå en bra passning kontra en som är tröttare.

Sen hänger träningen och kapaciteten ihop med åkvägar och den tajming som krävs i vissa spelmoment (speciellt spelvändningar och uppspel)

Säger inte att vältränade spelare per automatik slår bättre passningar eller är bättre i uppspselsfasen, men han har gett sig själv större fördel att lyckas!
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K:
Framförallt känner jag att det blir en gissningslek när det gäller fysen, eftersom man inte riktigt vet hur det tränar och hur spelarna utvecklas under säsong.

Via Modo Channel kan man iaf få lite inblick, lite testresultat och så men iom att man inte kan jämföra med andra klubbar så är det svårt att dra några slutsatser. Några spelare är iaf riktigt bra tränade.
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: Ja, tror inte en ny fystränare kommer hjälpa oss slå passen på medspelarnas blad.
+6
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: passar i rollen...

Det är då uppenbart att spelet inte fungerar. Felet är att försvarsspelet är passivt och man får inte med sig fart.

Försäsongstränignen är liksom så mycket mindre problem. Dessutom så hänger det mycket mer på isträningen under säsongen. Visst kör man underhållande barmark även under säsong numera, men...
Låst ämne

Sv: #säckenout
Rogersson: Därför att jag verkligen inte förstår varför man just ska ta in Hasse. Jag unďsr också vad man ser hos honom då min uppfattning är att han nog inte passar i solen.
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille: Nej det hade vi inte! Suck!
+1
Låst ämne

Sv: #säckenout
J F K: det där drar du ALLTID upp om att inte gör egna program... tror du, på rent allvar att Hasse inte kan träna, dels sig själv eller andra för hockeyn?

JB bör bytas ut.
+2
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Hasse Jonsson eller inte men det behöver förnyas.
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: på vilka grunder vill du ha in Hasse? Kom ihåg att det inte är han som gör Hedmans program.
+2
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille: Man måste ha lite tålamod, jag tycker också att vi borde hamna högre i tabellen. Vi har haft samme fystränare för länge, men där är det ingen som kräver förändring, jag säger in med Hasse Jonsoon.
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Hade vi den här säsongen med. In med Samuelsson!
Låst ämne

Sv: #säckenout
Dirigo: Då säger jag emot, det håller inte att byta tränare varje år, till nästa säsong har vi säkert ett bra spelarmerial.
+3
Låst ämne

Sv: #säckenout
Sven Tuta: Hoppas och förutsätter att han får gå.
Låst ämne

Sv: #säckenout
Gäsp: Besvikelsen den har tyvärr infunnit sig för många gånger de sista åren. Nu på onsdag ska bli intressant att se om det blir en ny "valiummatch" (citat från Hägglund) eller om de för en gångs skull går ut och köttar på. Minns matchen mot SSK för några år sedan då det gällde att vid vinst ingen kvalserie, vad hände? Japp, helt riktigt, "valiummatch". Intressant diskussion runt Säcken, blir han kvar?
+3
Låst ämne

Sv: #säckenout
Gäsp: eftermatchenkänslan är inte att leka med 😉
+2
Låst ämne

Sv: #säckenout
#Säcksit

😂
Låst ämne

Sv: #säckenout
Sven Tuta: Hahaha ja ibland och kanske några öl för mycket. ;) Men besvikelsen var enorm efter matchen men än finns chansen.
+2
Låst ämne

Sv: #säckenout
Gäsp: Ha ha, samarbetar du med Ztorken
Låst ämne

1877589 · »