1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1877445

Sv: #säckenout
modomille: JO, jag har läst på om lactacid/alactacid anearob träning. Aerob träning. ATP-PC för extremt korta saker osv. Jag förstår principen rätt bra, men däremot hur man omsätter det i träning för hockeyspelare har jag ingen fantastisk koll på.

Men, exakt hur mycket spelar barmarkstränignen in vid den här tiden på säsongen? Är det inte väldigt mycket mer beroende på hur man tränar på is när vi kommit såhär långt eller menar du att det endast är beroende på hur man tränade till september. (Sedan vet jag iofs att man även kör off ice-träning under hela säsongen, men det mesta konditionsdrivande träningen är väl ändå på is)?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: #säckenout
J F K: Träningen på isen spelar såklart en stor roll för hur dom presterar nu men det är barmark träningen som sätter basen fysiskt. Under säsongen så hinner dom inte träna off ice så mycket och dom tränar mer för att bibehålla fysiken som dom har tränar upp under sommaren. Såklart så får dom sin beskärda del konditionsträning från ispassen men inget som lixom gör dom till några fysmonster. Sedan så kan man ju prata om maten dom äter oxå,har för mig att i Frölunda så kommer någon och tittar vad spelarna har i kylskåpet hemma. För att titta att dom inte äter skit mat och massa sötsaker.

Men back to topic. Barmarksträningen sätter basen för deras fysik och är då man försöker förbättra sin fysik så mycket som möjligt. Sedan så tränar dom ju under säsongen och får en del träning från ispassen och matcherna. Men även om dom är dåligt tränade så förklarar det ju inte varför dom spelar dåligt. Tror själv att dom inte är dåligt tränade men tror att det finns lag som är bättre tränade.
Låst ämne