1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1877431

Sv: #säckenout
J F K: Att spelarna ser segare ut i tredje handlar antingen om att dom är dåligt tränade eller en psykisk sak.

Om det handlar om fysiken så är det konditionen,förut så tränade grabbarna väldigt explosivt. Till den här säsongen så ändrade dom och tränade mer som om dom skulle springa ett maraton. Alltså mer uthållighet och mer fokus på den aearoba processen,aeroba processen är när man tillför kroppen syre. Till exempel när man joggar,springer lätt eller bara går. Sedan så finns det den anaeroba processen,den slår in när kroppen inte klara av att ta in syre tillexempel vid intervall träning där man kör med hög intensitet och mer acceleration. Mjölksyra får man efter kroppen har gått in i den anaeroba processen. I hockey behöver blandning av bägge,bra acceleration och uthållighet. Mer anaerob när dom väl är på planen då dom behöver spela med mycket intensitet och det är korta byten,sedan bra aerob (uthållighet) för att dom ska kunna spela på topp i hela matchen och inte bli trötta i kroppen.
Styrka är såklart en faktor men inte lika viktig. Problemet där är om dom tränar för lite ben och fokuserar mer på överkroppen. I hockey så använder man benen mest. Benen tränas ju lite vid kondition träning men det räcker inte alls. En stor brist överhuvud taget i svensk idrott är att fystränarna inte vet vad dom snackar om,där har nordamerika ett stort övertag.

Jag tror mest att spelarna tappat modet och blir osäkra i tredje perioden. Det sitter i skallen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: #säckenout
modomille: JO, jag har läst på om lactacid/alactacid anearob träning. Aerob träning. ATP-PC för extremt korta saker osv. Jag förstår principen rätt bra, men däremot hur man omsätter det i träning för hockeyspelare har jag ingen fantastisk koll på.

Men, exakt hur mycket spelar barmarkstränignen in vid den här tiden på säsongen? Är det inte väldigt mycket mer beroende på hur man tränar på is när vi kommit såhär långt eller menar du att det endast är beroende på hur man tränade till september. (Sedan vet jag iofs att man även kör off ice-träning under hela säsongen, men det mesta konditionsdrivande träningen är väl ändå på is)?
Låst ämne

Sv: #säckenout
modomille:
Eftersom spelare ökar deras Vo2max under tiden i Modo tvivlar jag på dålig kondition träning, utan är väl nerver och att dom börjar fundera för mycket.

Spelet brukar ju oftast se värre ut om dom leder än ligger efter.
Låst ämne