1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474707 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1877375

Sv: #säckenout
hanzon: Jag tycker att det finns en stor övertro kring Hasse bara. Han har gjort det bra med bland annat Viktor Hedman, men exakt hur mycket erfarenhet har han av att leda ett stort lags träning? Jag tror att han är väldigt bra på individnivå och främst då någon hjälper honom med att ta fram programmet som han sedan justerar i samråd.

Det är väl främst att jag inte sett någonting som får mig att tro att han skulle vara bättre och att jag hakar upp mig på att hans största merit är någonting han själv egentligen inte har jättestort inflytande på. Dessutom brukar alltid kritiken vara svågerpolitik.

Dessutom måste man ha med i bilden hur han själv var som idrottare. Många gånger "körde" han bara på och tränade. Man fick i Modo stoppa honom då han riskerade att bli övertränad. I NHL fick han uppmaningen att träna mer för att ta platsa, vilket ledde till att han blev så stark och orörlig att han blev en klart sämre spelare (Han blev förbjuden att träna styrketräning ett helt år efter hemkomsten, vilket resulterade i att han var kung 2007). Jag är alltså lite rädd för att han får för sig någonting och så kör han det "ända in i kaklet".
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: #säckenout
J F K: Att spelarna ser segare ut i tredje handlar antingen om att dom är dåligt tränade eller en psykisk sak.

Om det handlar om fysiken så är det konditionen,förut så tränade grabbarna väldigt explosivt. Till den här säsongen så ändrade dom och tränade mer som om dom skulle springa ett maraton. Alltså mer uthållighet och mer fokus på den aearoba processen,aeroba processen är när man tillför kroppen syre. Till exempel när man joggar,springer lätt eller bara går. Sedan så finns det den anaeroba processen,den slår in när kroppen inte klara av att ta in syre tillexempel vid intervall träning där man kör med hög intensitet och mer acceleration. Mjölksyra får man efter kroppen har gått in i den anaeroba processen. I hockey behöver blandning av bägge,bra acceleration och uthållighet. Mer anaerob när dom väl är på planen då dom behöver spela med mycket intensitet och det är korta byten,sedan bra aerob (uthållighet) för att dom ska kunna spela på topp i hela matchen och inte bli trötta i kroppen.
Styrka är såklart en faktor men inte lika viktig. Problemet där är om dom tränar för lite ben och fokuserar mer på överkroppen. I hockey så använder man benen mest. Benen tränas ju lite vid kondition träning men det räcker inte alls. En stor brist överhuvud taget i svensk idrott är att fystränarna inte vet vad dom snackar om,där har nordamerika ett stort övertag.

Jag tror mest att spelarna tappat modet och blir osäkra i tredje perioden. Det sitter i skallen.
Låst ämne