1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1877371

Sv: #säckenout
Confusius: Hasse Jonsson har ofta varit uppe till diskussion här på forumet som tänkbar fystränare, och för det mesta har det stötts på patrull. Det verkar finnas en hel del anti mot Hasse, jag funderar vad det är som får folk att bli så negativ till honom. Han har uppenbarligen nått bra framgång med Viktor Hedman bl.a, där finns det väl inget som säger annat, eller?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: #säckenout
hanzon: Jag har verkligen ingenting mot Hasse, tvärtom. Varför jag nämnde Stefan Öhman var dels för att han precis avslutat sin aktiva karriär, att han ändå är i en ålder där han upplevt både "gamla" och "nya" träningsmetoder
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Tror det inte är så många som är anti just Hasse. Dock är vi några som inte tror att det är lösningen på problemet. =)

Sen som JFK säger, med MSA så är det eventuellt inte så enkelt att bara byta. Då ska Modo köra något eget på sidan av sin egen akademi? Gissar nu, men Bäckström lär ju ha en vanlig anställning på MSA.
"Uppsagd p.g.a. Modo spelar för dåligt och det kanske beror på hur dom tränar" Tror inte facket köper den...

Rent barmarksträning så kör man ju så sjukt mkt tester hit och dit. Och riktvärdena tror jag ju knappast är tagit från maratonlöpare, utan lär nog vara något riktvärde mot hockeyspelare. Allt annat vore ju rätt pinsamt av Säcken, Sundlöv, AJ, Svarten, och alla andra vi haft i ledande position att inte reagera på.
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Jag tycker att det finns en stor övertro kring Hasse bara. Han har gjort det bra med bland annat Viktor Hedman, men exakt hur mycket erfarenhet har han av att leda ett stort lags träning? Jag tror att han är väldigt bra på individnivå och främst då någon hjälper honom med att ta fram programmet som han sedan justerar i samråd.

Det är väl främst att jag inte sett någonting som får mig att tro att han skulle vara bättre och att jag hakar upp mig på att hans största merit är någonting han själv egentligen inte har jättestort inflytande på. Dessutom brukar alltid kritiken vara svågerpolitik.

Dessutom måste man ha med i bilden hur han själv var som idrottare. Många gånger "körde" han bara på och tränade. Man fick i Modo stoppa honom då han riskerade att bli övertränad. I NHL fick han uppmaningen att träna mer för att ta platsa, vilket ledde till att han blev så stark och orörlig att han blev en klart sämre spelare (Han blev förbjuden att träna styrketräning ett helt år efter hemkomsten, vilket resulterade i att han var kung 2007). Jag är alltså lite rädd för att han får för sig någonting och så kör han det "ända in i kaklet".
Låst ämne

Sv: #säckenout
hanzon: Det är JFK som har hört att Hasse inte gör Victors träningsprogram själv. som om det nu har någon betydelse?
Låst ämne