1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480181 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1895675

Sv: Plantskola fullt ut.
J F K: Jo. Det är den realistiska hållningen. Och jag håller förstås med.

Samtidigt, så har vi. precis som du beskriver, vågat göra annorlunda tidigare. Firma Forsberg/Melinder vågade och gjorde nåt ingen annan gjort. Deras visioner då är nu en standardverksamhet i alla elitklubbar med självaktning. Och vi är inte annorlunda än någon annan. Bara lite sämre kanske?

Håller också med om att det är svårt att revolutionera inom träningslära och pedagogik. Spetskunskaperna finns överallt. Däremot är jag övertygad om att man det mer eller mindre bra. Bara för att recepten på en omelett finns tillgängliga för alla, så blir inte alla inte mästerkockar. Allting kan behandlas lite, lite bättre. Och en klubb som har det som sitt främsta konkurrensmedel. Som äter, skiter och sover talangutveckling. Och som t.o.m. betalar det yttersta priset i form av att alla spelare ska passera akademin, kommer förstås bli bättre än andra. Tänk Barcelona (även om jag vet att de förstås i sin värld, då och då rekryterar en världsklass-spelare).

Vill man - och stryk under VILL - vara Sveriges främsta plantskola, då ska man också vara tydlig med vad man tror på. Och walk the talk. Det kommer att attrahera spelare, talanger, och tränare som tror på samma sak. Att om jag vill utveckla mig själv att nå min potential, så finns ingen bättre miljö att göra det än hos Modo. Ungefär så. De har t.o.m. en policy att inga spelare rekryteras än de som kommer från akademin. De är jävligt annorlunda.

Att göra ett strategival liknande det naiva förslaget i min tråd, och verkligen tar konsekvenserna av det - fullt ut - så är det i sig självt revolutionerande. Och vi kommer bli bättre än andra på att laga omeletten.

Och faktiskt, är här tycker vi olika, så tror jag att förutsättningarna för att påbörja en sån här resa är enklare i HA än i SHL.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Plantskola fullt ut.
ZZ-Top: Jag håller med i det du skriver, men du är väl medveten om att Barcelona nyligen spelade en match där INGEN spelare från deras ungdomsakademi var på planen? Iofs första gången på många år, men det visar hur oerhört svårt det är att kontinuerligt förse representationslaget med spelare. Då har väl ändå Barcelona en budget som vida överstiger något hockeylags med hästlängder.
Låst ämne