1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479909 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1895678

Sv: Plantskola fullt ut.
ZZ-Top: Jag håller med i det du skriver, men du är väl medveten om att Barcelona nyligen spelade en match där INGEN spelare från deras ungdomsakademi var på planen? Iofs första gången på många år, men det visar hur oerhört svårt det är att kontinuerligt förse representationslaget med spelare. Då har väl ändå Barcelona en budget som vida överstiger något hockeylags med hästlängder.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Plantskola fullt ut.
J F K:
Sen kan man fråga sig om Barcelona är så genuina med sin akademi som vissa verkar tro,Katalonien har nästan Sveriges storlek. De sållar redan 13-14 års ålder och har ett otroligt urval, nästan alla spelar fotboll där nere osv.

Tror mer på se var man står och vilka förutsättningar man har här och nu, det är absolut inte dumt att kunna plocka upp spelare från J20, då kostnaden inte är så hög. Men a-laget tror jag mår bra av en mix i både ålder och ursprung.
Låst ämne

Sv: Plantskola fullt ut.
J F K: Jo, men tycker ändå liknelsen håller. På den arenan vi pratar om, världens största klubbar, så har Barcelona bevisat att man med fokus på scouting av ungdomsspelare, kombinerat med en talangfabrik, kan nå väldigt lång. De skiljer sig från andra, och det är förmodligen förklaringen till varför de också varit de skördat stora framgångar. Och om jag minns rätt, så är laget utan egna produkter, utslagna ur Champions League.

Modo kan bli hockeyns motsvarighet till Barca. Om man får fortsätta att vara naiv ett tag till.

ZZ
Låst ämne