1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481250 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1897530

Sv: Silly season
Gavelo: Du har poänger, än om jag tycker "ungdomarna var allt bättre på min tid" tjafset. Den äldre generationen har väl de senaste 100åren tyckt att den yngre generationen är lata och gör fel...

Sen tycker jag kanske inte hockeylag funkar riktigt som att man spelar i 4e sen gör man det bra och får spela i 1a. Det är rätt mycket rollspelare idag, man har en viss typ av spelare i 4e linan och en annan typ i 1a. Många gånger är det ju så att en viss spelare ska vara en offensiv kreativ spelare medan vissa passar bättre att spela destruktivt.

Ta bröderna Olofsson t.ex. ingen av dom kan väl påstås passa i en 4e lina. Men för att ta Jesper som exempel, när han kom upp i Modo så var han inte bra nog för 1-2 och för mjuk för att hålla på och stänga ner motståndarna. I hans fall var det nog bra att han fick gå till en lägre liga, fortsätta vara offensiv och stegvis ta sig uppåt.
Modos alternativ hade ju varit att ha honom harvandes i 4e kedjan om han skulle varit kvar, och där ksulle han nog varken utvecklats eller gjort ett bra jobb.
Jag tycker som vanligt Jimmy Hamrin har en bra poäng:


Sen säger jag inte att man inte alls ska acceptera en roll etc. och att man inte kan gå vägen genom herarkin. Men jag TROR det är rätt många spelare som aldrig nått så hög nivå dom kan p.g.a dom inte fått förtroende att göra det dom gör bäst.
Ta en som Lindqvist i FBK. Hade han fått rollen att stänga ned motståndarna så är det fullt möjligt att han tynat bort rätt fort. Nu gavs han chasnen i topp linorna direkt (han lär ju såklart gjort det bra på träningarna och visat upp sig där) och nu har han NHL kontrakt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Monno: Tidigare så kunde Modo låna ut juniorer till HA för att få speltid men nu när Modo själva lirar där så undrar man ju vad lösningen är, att låna ut till ettan kanske. Skämt och sido så borde talangfulla juniorer kunna få större förtroende och mer speltid nu i HA.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:
Menar Hamrin stora talanger a la Foppa/Näslund/ EP/Sedins osv är det aldrig ett problem. Det är i första linan på nolltid.

Menar han spelare snäppet bakom så håller jag inte med rakt av, ser inte det som fel att en spelare får börja i 3/4 känna av tempot utveckla egenskaper han annars inte utvecklat. Kristian Jakobsson kan bli ett exempel på en spelare som börjar i 4 och jobbat sig uppåt. En del spelare tror tom kan må bra av att börja 3/4, andra kanske det passar sämre, vilket gör det lämpligt att ev kliva ner en division.

I fallet Wernblom har han faktiskt fått vistas en del på isen, och då inte bara i defensiv zon men ändock inte gjort några poäng. En utmanande miljö kan vara lika givande som att få ”sin roll”.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno

Håller med till viss del, jag tror att för att det ska funka så måste dom verkligen få spela med rätt spelare som verkligen kan täcka upp för talangens svagheter, men samtidigt hur mycket talang det än finns så går det inte tvinga fram, utan måste få ta den tid det behövs.

Självklart kan man göra saker för att förenkla resan men är dom inte redo är dom inte redo hur mycket förtroende dom än får.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Jag gillar tanken i sig, men det är mycket av en utopi. Hade vi satt Wernblom i förstakedjan förra året hade han inte ändå växt in i det. Man måste vara duktig nog att förtjäna sin plats, vilket iofs inte automatiskt måste innebära att man är lika bra som alternativen just nu utan på viss sikt.

Dock har jag skrivit många gånger att just Wernblom hämmats av att han så nödvändigt skulle spela A-laget. Han hade inte en chans att ta en plats i toppkedjorna och att som du är inne på harva i en defensiv fjärdekedja som brunkare är inte alls särskilt utvecklande för honom. Jag argumenterade för att han borde stannat i J-20 där han fått utveckla det han verkligen kan komma långt med.
Kommentera