1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478954 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1897526

Sv: Silly season
Monno: Känns som evolutionen eller utvecklingen på senare år om man så vill, kopplingar genomsyrar alla 2000 talister och senare.
Ungdomar idag ska ha allt serverat, man orkar knappt gå till skolan utan ”ska ha” en mopedbil för 150 lax för att man inte vill cykla eller åka moped som vi lite äldre fick göra i våran ungdom, dagens ”barn” ska ha smartphones, fri tillgång till allt, datorer i skolan och färdigskrivna högskoleprov för att man är för lat och bekväm för att faktiskt jobba och förtjäna saker i livet, lite samma känns det som dagens ”barn” i hockeygym, man tycker man är så jävla bra och gör man något bra så är man ”bäst”, ist för att jobba hårt och förtjäna sig en offensiv plats i A-laget så vill man hellre söka genvägar till stora klubbar eftersom man själv anser att man är för bra för att jobba någon säsong i en 3/4:e kedja i AS, kontentan sen blir oftast bara att man blir medtagen i j18/20 i nya klubben eller blir utlånad men det är man för korkad för att förutspå.

Detta inlägg pekar inte på alla ungdomar eller hockeyspelare, men en god majoritet är av precis samma skrot och korn tyvärr.

Övrigt så tror jag Werner jr stannar för t.om hans pappa borde inse att killen inte är bättre än en plats i en 3/4:e lina i allsvenskan
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: Har för mig att en del förklarades väldigt bra av en stand up komiker.
Om hur de alltid fått höra att de är speciella och bättre än alla andra (Fastän bevisen säger annat).
Hur de konstant fick pris för att ha "Varit med" osv.
Men jag kan inte komma på vem det var.

Men här kan man läsa lite om millennium generationen.

time.com/247/millennials-the-me-me-me-generation/
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Off topic kommentar nu men mycket är föräldrarnas fel,det är dom som köper saker till sina ungar. Det är dom som låter ungdomarna och barnen bli bekväma och lata. Såklart har konsumtion samhället vi lever i en stor roll med men det är inte staten mm som köper sakerna till ungdomarna och barnen. Utan FÖRÄLDRARNA. Barnen formas efter hur föräldrarna uppfostrar dom,sen så finns det ju också undantag. Det är lätt att säga att ungdomarna och barnen är så lata och bortskämda men det är egentligen oss själva vi borde se på.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Du har poänger, än om jag tycker "ungdomarna var allt bättre på min tid" tjafset. Den äldre generationen har väl de senaste 100åren tyckt att den yngre generationen är lata och gör fel...

Sen tycker jag kanske inte hockeylag funkar riktigt som att man spelar i 4e sen gör man det bra och får spela i 1a. Det är rätt mycket rollspelare idag, man har en viss typ av spelare i 4e linan och en annan typ i 1a. Många gånger är det ju så att en viss spelare ska vara en offensiv kreativ spelare medan vissa passar bättre att spela destruktivt.

Ta bröderna Olofsson t.ex. ingen av dom kan väl påstås passa i en 4e lina. Men för att ta Jesper som exempel, när han kom upp i Modo så var han inte bra nog för 1-2 och för mjuk för att hålla på och stänga ner motståndarna. I hans fall var det nog bra att han fick gå till en lägre liga, fortsätta vara offensiv och stegvis ta sig uppåt.
Modos alternativ hade ju varit att ha honom harvandes i 4e kedjan om han skulle varit kvar, och där ksulle han nog varken utvecklats eller gjort ett bra jobb.
Jag tycker som vanligt Jimmy Hamrin har en bra poäng:


Sen säger jag inte att man inte alls ska acceptera en roll etc. och att man inte kan gå vägen genom herarkin. Men jag TROR det är rätt många spelare som aldrig nått så hög nivå dom kan p.g.a dom inte fått förtroende att göra det dom gör bäst.
Ta en som Lindqvist i FBK. Hade han fått rollen att stänga ned motståndarna så är det fullt möjligt att han tynat bort rätt fort. Nu gavs han chasnen i topp linorna direkt (han lär ju såklart gjort det bra på träningarna och visat upp sig där) och nu har han NHL kontrakt.
Kommentera