1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

325541 inlägg · 3867 ämnen

Inlägg #1904346

Sv: Silly season
Grattis Modo till ett fint nyförvärv. Finns bara ett ord. Klubbhjärta!
+8
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Satt och lyssnade på P4 igår i bilen och då sände dom en debatt kring Timrå och deras hallhyra och kommunens stöd.

Någon som vet vad FC kostar Modo exakt?

Det som var intressant här är att man fick siffror, efter köpet av arenan (kostnad 45m + diverse investeringar) så satts hyran till 1m första året för att sedan öka och i år ligga på 5m. (1m 2015, 3m 2016, 4m 2017 och 5m 2018). Det debatterades att ökningarna uteblivit och låg långt ifrån de 5m som skulle gälla i år, Sossarna svarade att man visst hade höjt hyran, men det sköt motståndarna ner direkt genom att berätta att man förhandlat om avtalet och att dom i år betalar 1.8m (visst en höjning från 1m men långt ifrån de 5m som de skulle betala).

Det som är intressant skulle vara att veta vad FC kostar modo att äga och driva. Finns ju olika sätt att stödja en klubb, antingen så gör man som i fallet Timrå och låter kommunen köpa arenan och sätter en låg hyra och går inte går in med så mycket pengar, eller så gör man som i övik där klubben har hallen och sedan får pengar från kommunen. Så kommun stöd kan se väldigt olika ut. Tydligt verkar iallafall vara att ingen av dessa klubbar skulle gå runt utan stöd från kommunen (hur det ser ut i övriga delar av landet vet jag inte), skruva upp Timrås hyra till marknadsmässig (verklig kostnad) och dom går back, ta bort stödet från kommunen till Modo och dom går back. Känns som klubbarna kommer få det tufft när kommunerna får det tuffare.

Blev förvånad över att hyran var så låg, speciellt nu med nya tv-avtalet så känns 1.8m för hyra av hall väldigt lågt, någon politiker tyckte att hyran skulle vara upp mot 9-10m för NHK arena. Eftersom man under åren sponsrat med så mycket t.ex köpet + diverse löpande investeringar och kommande investeringsbehov i hallen så ska detta gå runt måste hyran upp i dessa nivåer.
Kommentera